lördag, april 27, 2013

Tillökning i familjen.

Eller snarare byte i familjen... Efter betydligt längre väntan än som var tänkt, p g a leveransstopp som i sin tur berodde på att ett relä var tvunget att bytas ut, kunde nya kärran till slut hämtas hem i torsdags kväll. Jag har dock inte hunnit köra den än, men den klär i alla fall garageuppfarten fint ;-)
 
På samma tema, tillökning i familjen alltså, noterade jag samma kväll att storken kommit på besök:
 
Det var bara det att det tydligen inte var en stork, utan en gås... som sen visade sig vara en pelikan. My mistake!
 
Och så går den röda tråden vidare till ett annat misstag. Denna gången en ganska olycklig layout av förstasidan:
från skyltat.se

Det ser man ju på lång väg hur farliga de där bröderna är...

Inte alls farliga (tror jag) utan roliga är/var Galenskaparna. Ja deras kompisar i After Shave också för den delen. Denna klassiker håller ännu:
 
 
Nedanstående är också gammal, men skrämmande aktuell:
 
 Ja det var lite humor det. Ikväll lär det bli ännu mer humor när kändisar ska spela hockey mot OS-laget från -94. Missa inte! Klockan 20 på TV4.

fredag, april 26, 2013

Att strejka eller att inte strejka - det är frågan.

Nej jag ska inte strejka. Inte mina kollegor heller, i nuläget. Men vi omfattas av nyanställningsblockaden vilket även innebär att vi inte får boka vikarier om åtgärderna från Kommunal träder i kraft på måndag. Så det är till att hoppas att den kommande tiden blir friskare för personalen än de senaste veckorna varit, veckor då vi hade inte kunnat upprätthålla verksamheten om vi inte kunnat ta in vikarier eftersom en hel drös varit sjuka eller haft sjuka barn.

Strejken diskuteras lite här och där på bland annat Familjeliv. Och att en del förskolebarn måste ha med sig mat hemifrån om varslet träder i kraft upprör en del föräldrar. Och visst, jag förstår att det känns surt att "oskyldiga" liksom ska drabbas men det är ju en stor del av grejen med strejk. För att det ö h t ska bli ett rimligt påtryckningsmedel så måste det bli så. Men jag är förvånad över att barnens matsäck, betalt av föräldrarnas pengar, lyfts upp som der stora bekymret. Jag ser då risken för underbemanning som ett betydligt mer svårlöst bekymmer, och risken för ohälsosamma lokaler i skolor och förskolor p g a att en del lokalvårdspersonal inte arbetar. Matsäcksdelen är väl en piss i Nilen, egentligen?

Nåja, parterna kanske jobbar flitigt i helgen och når en överenskommelse innan måndag... Sen kanske det blir Lärarförbundets tur? Näää... dem är det ingen stake i.

Jag är väl egentligen tveksam till strejkens vara eller inte vara, hurvida det är rätt eller ej och hurvida det verkligen får nån effekt åt det håll man önskar. Men rebellen i mig skulle nog gilla't på nåt barnsligt sätt.

torsdag, april 25, 2013

Man kanske skulle köpt en lott.

Jag var på gymet igår. Ja faktiskt, trots att denna bilden är tämligen relevant. Jag bytte om, låste hänglåset på skåpet, och lade den lilla nyckeln i träningsbyxornas ficka. Stängde dragkedjan till fickan, för nyckeln fick ju absolut inte ramla ur. Och så skred jag till verket och började träna. Jag tyckte att den ena sömmen på byxorna kändes ovanligt hård men tänkte att det säkert är för att jag blivit fetare och fyller upp brallorna mer.
 
När jag var klar och stretchad och sådär så skulle jag så låsa upp skåpet, ta mina grejer och åka hem. Sticker ner fingrarna i fickan... och hittar inte nyckeln! Däremot hittar jag ett litet hål. Litet, men tillräckligt stort för att nyckeln kan ta sig igenom. Och det har den gjort... Nyckeln är borta! I skåpet finns inte bara kläder utan även nycklar t ex och jag kan inte komma åt dem! Jag lägger mig på golvet och letar förtvivlat efter en nyckel. Hittar den inte. Tänkte att nån hittat den och lämnat i receptionen, men den är nu obemannad eftersom klockan var över 19. Fasen också. Jag skulle precis gå ut i gymet igen och fråga alla om de sett nån nyckel på golvet nånstanns, när jag kommer tat tänka på den där hårda sömmen. KAN det vara så att det var nåt annat än en söm? Börjar känna igenom byxorna... och jo, nyckeln har "fastnat" i sömmen och suttit där under tiden jag tränat. Vicken tur!!!
 
Nu ska jag "bara" komma ihåg att laga det där hålet i fickan så jag inte gör om samma sak igen. Nästa gång har jag nog inte lika mycket tur. Tror jag.
 
Yepp. Jag tränade som sagt. Och träningen föranledde följande text på facebook:
 
Vikt: lätt fånget, svårt förgånget.
Kondition: svårt fånget, lätt förgånget.
Så dumt!
 
Jättedumt. Tänk om det fick vara tvärtom... Inte för att jag haft nån megakondition någonsinn, men den lilla jag haft är nästan borta. Det blir till att börja om från början. Tyvär räcker ju tiden inte riktigt till just nu, och lär inte göra förrän skolan är klar veckan före midsommar, så jag får sätta målet till 2 pass/vecka och se eventuella långpromenader eller cykelturer utöver det som bonus.
 
Nå't positivt var i alla fall att jag inte har tappat lika mycket på styrkan...
 
Maten har jag helt förlorat snitsen på. Jag kan göra bra matlådor och grejer till jobbet och förbereda middagarna dagen före o s v, men så känner jag mig för stressad från att äta den ordentligt, och så blir det fel mat och för mycket av den i stället. Känner mig misslyckad och ledsen, och så tröstäter jag. Tar "nya tag" dagen därpå, den dagen slutar likadant som den förra, och så är bollen i rullning. Fasen. Från mindre än 10 kg från mål är jag nu över 20 kg därifrån. Ska jag nå'n gång lyckas hela vägen? För ett drygt år sedan var jag övertygad, nu är jag minst sagt tvivlande. Men gett upp? Icke. Inte än... Det sista som går mig förlorat är nog min envishet. På gott och ont ;-)
 
Nå't helt annat: jag har som ni ser skiftat utseende på bloggen. Jag är inte riktigt nöjd, antingen har Blogger begränsningar som inte låter mig göra vad jag vill göra eller så är jag helt enkelt för dum för att fatta hur jag ska göra det. De bakgrunder jag hellre vill ha gör att viss text i sidelementen inte syns och jag kan inte skifta färg på alla. Så, just nu är bloggen antingen "stilrent klassisk" eller "grå och trist". Jag får väl testa vidare när tid finns... D v s inte just nu. 2 timmars pluggande återstår idag, sen Simon-hämtning, mellanmål och därefter avfärd mot jobbet och kvällens arbetsplatsträff. Överlämning av Simon till sin ömme fader, och sen kör de och hämtar nya bilen. Efter 6 veckors fördröjning p g a del som var tvungen att bytas ut. Jag säger som Fylking: Äntligen!

måndag, april 22, 2013

EFIT söndag 21 april 2013.

EFIT = som vanligt Ett Foto I Timmen.
Jag måste ju matcha Marlene ;-)

Jag vaknade halv åtta av sonen, men inte förrän halv nio var det ljust nog för att jag skulle störas av det ;-)
 
Halv tio. Sol ute men kallt på golven. Raggsockar på!
 
Halv elva slavade jag vid spisen. Som vanligt.
 
Timmen senare var bl a två lunchlådor klara. En togs med till jobbet idag (måndag) och en hamnade i frysen. Jajjemen!
 
Mer hushållsarbete var det dags för halv ett. Träningsbrallorna behövde lagas lite.
 
13.30 uppdaterade jag denna bloggen.
 
Halv tre fick jag i stället agera akutkirurg då sonen fått en "spåga" i fingret. Ajaj!
 
Skolarbete skolarbete skolarbete. Tenta tenta tenta. Jag skrev inget, men jag läste i alla fall frågorna! Kl 15.30.
 
Halv fem var det dags för årets första utemiddag följt av lite lapande av eftermiddagssol.
 
17.30 var jag redo att kliva in här. Och ni fick inte följa med. Pilutta!
 
Under duschen märkte jag att jag var öm en bit ner på ena skuldran och upptäckte sen ett färskt stort blåmärke. Detta försökte jag fotografera som halv sju-foto, men det gick inget vidare.
 
12 timmar efter uppvaknandet hade jag satt igång med lite sortering av foton, både på facebook och den lilla röda hårddisken.
 
Halv nio höll jag fortfarande på.
 
Halv tio spanade jag in första Inför Eurovision Song Contest-programmet och saknade gamla panelen med Eirikur och gänget. Kom tillbaaaaaka!
Låtarna? Inte mycket skit att ha.
 
Därefter spelade jag spel på iPhonen i en timme eller så innan det blev dags att sova. Ännu en hejdundrande dag var över!

söndag, april 21, 2013

Vecka 28 lär bli hård men bra.

Först onsdag 10 juli. Detta, i Malmö:


Sen torsdag 11 juli. Detta, i Svedala...

... med detta som uppvärmning:

Oddsen för att jag är trött på fredagen är rekordlåga. För nej, givetvis har jag inte semester den veckan. Så bra tajming kan man ju inte ha.

Maiden och W.A.S.P har jag sett förr. Och Amaranthe har jag velat se ett bra tag, så det var hygglo av Sommarrock att boka dem samma dag som Blackie och gänget. Det gillas av min plånbok eftersom bara ett endags-pass behövs. Artisterna de övriga dagarna lockar mig inte, om det inte kommer in nån bra sen bokning förståss... Lundell, Uggla, Miss Li, nej tack. Samma med Stiftelsen, Robban till trots. Eldkvarn - rätt intressant men inte nåt jag lägger extra pengar på.

Jag är sugen på Def Leppard veckan innan i Helsingborg också. I så fall ska det vara med maken som sällskap, m a o krävs barnvakt och 1200 spänn för två biljetter. Det gillas inte av plånboken... så, vi får se. Visst är det typiskt, först kommer inga intressanta gig alls, sen kommer fortfarande inga, och sen plötsligt står de som spön i backen! Das Ketchupeffekt, minsann.


Mycket gamla gubbar, förresten. I tre fall av fyra. Men det visar väl bara att
man aldrig blir för gammal för rockn roll!

När guldet blev till sand? Nej, När desserten blev till fördrink.

Såhär var det. Jag såg Halv Åtta hos Stjärnorna på TV härom dagen och blev så sugen på Carin da Silvas champagnesorbet med citrusmarinerade jordgubbar. Så det skulle testas som fredagsdessert. Nån champagne har vi ju inte, men väl annat mousserande vin så jag skred till verket och följde receptet till punkt och pricka. Ja jag tyckte det i alla fall... Sockerlag, vispade äggvitor, skumpan, omrörning... Men, det blev inte alls sorbet utan mest smulig is. När jag serverade med jordgubbarna och hällde över lite extra skumpa så som Carin gjorde så blev det mest ingenting. Ja mängden var medvetet liten för det skulle smakprovas först, men i övrigt också. Jag begriper inte vad jag gjort för fel. I o f s, jag kunde använt glassmaskinen i stället för att röra för hand en gång i timmen men Carin gjorde ju utan!

 
Men det smakade ändå gott, även om det inte smakade sorbet direkt. Så igår förvandlade jag det till en fördrink i stället. Den misslyckade sorbeten mixades så det blev en isig sörja, skedades upp i glas
och fick sällskap av den naturella skumpan. Omrörning... och så klart!





 

Det ser grumligt ut, jag vet, men var riktigt gott och svalkande. Den misslyckade sorbeten bidrog med både lite sötma, som balans till "champagne"-smaken, och till en fräsch konsistens liksom. Kan sitta fint en het sommardag.

Ni ser, även misslyckad matlagning kan bli en succe´!

fredag, april 12, 2013

Vissa dialoger är smartare än andra.

Den dialog som utspelade sig här hemma för en stund sedan tillhör inte de smartare.

Jag och Peter satt och spelade Geni medans Simon var på disco. Det var min tur att svara på en fråga.

P: Vilken sorts byggnad är Taj Mahaj?
J (bergsäkert): Ett tempel.
P: Nej.
J: Joho!
P: Nej.
J: Okej ett slott då?
P: Nope.
J: Okej vad är det då?
P: Ett maosoleum.
J: Jaha, är inte det en sorts tempel då?
P: Nej, på tempel är de levande.
J: Nä inte alla...
P: Just det, det var kloster jag menade...

Jahaja... En av oss kan åtminstone försöka skylla på alkoholintag i form av ett par glas vin, men inte den andra.


Whazzaaaaaaap????

Här har jag sorg. Svår sorg blandad med ilska. Jag lyckades nämligen komma ihåg att EFITa, på rätt dag och allt (i tisdags), och hade nu idag äntligen tid att lägga in fotona. Men, under överföringen från luren till datorn så försvann de! Heltus putsus väckus!! Boborortota! Verschwinden! Lost in cyberspace. Bara för att jag för en ynka gångs skull valde "klipp ut" i stället för att helgardera genom "kopiera". Typiskt. Typical. Totypopisoskoktot. Blä!

Men, det är bara att gå vidare med livet antar jag.

Och livet består just nu av följande: jobb, plugg, allergi, konfliktlösningsundervisning med sonen, jobb, allergi, semesterlängtan, jobb, allergi, plugg och mer konfliktlösningsundervisning. Ja, ungefär så.

Jobbdelen flyter väl på, inga störra bekymmer. Pluggandet flyter väl också på men de två delkurser som återstår lär kräva lite extra tid, så jag har lagt in några extra pluggdagar framöver för att slippa sitta heeeeeeela helgerna. Konfliktlösningsundervisningen går väl sisådär, det är lite svårt att pränta in i sonen att det som han ser som "på skoj" när han gör det mot andra är precis lika o-skoj som när andra gör det mot honom.

På tal om allergin kan jag komma med en av mina kända (ökända?) klokheter: Den som har kvalsterallergi bör inte ge sig på att försöka fräscha upp en dammfylld stor matta med hjälp av en piasavakvast! I alla fall om denne inte är hemskt sugen på andningssvårigheter, nästäppa och rinnande ögon. Men, såklart gjorde jag det ändå. Ja dammsugaren på jobbet är kaputt. Eller, den gav en kollega en rejäl elstöt så man är rätt osmart om man använder den. Faktiskt ännu osmartare än om man ger sig på att försöka fräscha upp mattan med piasavakvast. Men i alla fall, jag gjorde det där sistnämnda och morgonen därpå fick jag göra en akututryckning till apoteket för uthämtande av kortisonspray. Sprayet hjälpte litegrann, men dagens tandläkarbesök fick avbokas... såpass igentäppt som jag fortfarande är kan jag inte ligga med munnen full av grejer i en hel timme.

What else? Hmm... Jo vi har nytt hemlarm. Intressant va? Tänkte väl det... Men grejen är att vi varit lite tveksamma inför om sonen skulle klara att hantera larmet själv och han har inte varit så villig att öva direkt. Men nu var han med när larmsnubben installerade det nya och det var tydligen väldigt spännande, och han lärde sig direkt och kunde undervisa mig sen ;-) Nu är det han som sköter den där biten när vi kommer hem eller sticker hemifrån, för att det verkligen sätta sig liksom, och det går finfint. Vi kanske skulle hyrt in proffs när han skulle lära sig klockan t ex också, det hade tydligen kunnat löna sig? ;-)

Semesterlängtan var det ja... Jag slutar skolan veckan före midsommar, såvida jag inte behöver komplettera i efterhand då, jobbar sen  4 dagar i midsommarveckan och har därefter en veckas semester ihop med Simon. ÅH vad den kommer att sitta kokalolasosfofinontot (ja ni kan väl rövarspråket?). Så, om 10 veckor har jag 10 lediga dagar i sträck framför mig. Shit vad länge det hörs som! 30 arbetsdagar, 3 extra pluggdagar och 13 ordinarie kanske låter bättre?

Oj, klockan är mycket. Gotta go! Frissan behöver kosing och jag ska ge henne det i utbyte mot att hon fixar min hårfärg. En OK deal. See ya!




fredag, april 05, 2013

När katten är borta dansar råttorna på bordet.

När maken/pappan i huset är borta så...? Ja det får vi se imorron när Peter är på bowlingtur genom halva Skåne och kör hemmifrån på morgonen och är hemma halv nio på kvällen om han/vi har tur. Jag har en del planer för min och Simons mammaochson-dag, han är inte förtjust i allt ;-) men vi kan nog kompromissa. Hoppas jag. För alternativet är att jag pluggar hela dagen, och det VILL JAG INTE!
En del av mina planer bygger på vädret. Även fast jag är inbiten snö-gillare hoppas jag att det blir hyfsat varmt och framför allt vindstilla. Annars... så skiter en del sig.
Och på tal om väder, så åkte trädgårdsmöblerna fram igår. Tack vare undertecknad.






















Nu är det ju då fredag. Denna svensson (OK, Johansson då) slocknade i sängen direkt efter hemkomsten från skolan. Hade inte grabbarna kommit hem typ 1½ h senare hade jag nog sovit som en stock ännu. Och som följd av detta kanske vaknat vid 2 inatt, utsövd och uttråkad. Så, det var nog bra att de kom och väckte mig. Annars hade jag t ex inte fått chansen att m h a vitlöksbröd erhålla en... ja vad ska man säga... exotisk doft med stänk av tzatziki?

10 veckor kvar tills utbildningen är klar. 10 veckor kvar. 10 veckor. Sen måste jag ju ha en herrans massa fritid plötsligt. Oj, vad ska jag fylla den med? Ja dessa i-landsproblem.

Och nu något helt annat!

Majskyckling har jag hört talas om, men detta var nåt nytt:

















Mer kul HÄR :-)

måndag, april 01, 2013

EFIT lördag 23 mars.

Nej jag är inte helt knäpp, jag menar verkligen 23 mars. Jag är bara lite... sen...
 
Dagen började vid 10 när solens strålar hindrade mig från att sova längre.
 
Därefter sen frukost/tidig lunch bestående av den underskattade varma mackan.
 
Klockan 12 var det dags att gymnastisera stukad tumme. Å ett å två och hej å hå!
 
Jag tror inte att gymnastiken var orsaken, men timmen senare kändes pulsen lite väl hög för att vara i vilande läge. Och njo...
 
 
Kanske skulle pulsen bli lägre om jag kollade på andra som ansträngde sig i stället? Försöka duger. Här Gladiatorerna kl 14.
 
Men sen var det dags för duschen, både för mig och för deltagarna. Detta var min vistelseplats runt tre-snåret på eftermiddagen:
 
Så dags att göra sig "vacker". Den som säger "du är lika fin utan smink" ljuger ;-)
 
Peter hade match denna dag, så runt 17-snåret anlände jag till hallen för att checka läget. Då var matchen ganska nystartad, försenad... men det slutade till slut med vinst efter gastkramande slutrutor.
 
Försenad match = extra hungrig son. Så klockan sex fick han beställa en laddning pommes för att stilla det värsta.
 
Klockan 19 körde vi så snabbt hem om för dusch (maken då), tillfixning, packning av mediciner och sånt och klädombyte innan avfärd till Mia som fyllt 40 bast.
 
 
Klockan 20 valde jag musiken i bilen på väg mot Skanör.
 
Timmen senare... 40-årsfirande och Earth Hour!
 
Klockan är tio på kvällen och vissa har liksom inte blivit ett dugg äldre de senaste 20 åren.
 
Elva tog jag inget foto. Tji fick ni! Och vid midnatt fick maken ta fotot eftersom jag agerade chaufför. Fläckvis halka var det, kan man säga.
 
Och så en timme efter midnatt hade jag inget bättre för mig än att fåna mig framför spegeln. Trött som... som en gnu, eller nåt.
 
Fast jag redan var så trött där kom jag inte i säng förräns efter 2. Och då såg liket ut såhär, utan att ens kunna skylla på nån alkohol:

Sen så tog det slut. Bara sådär.

Årets största aprilskämt...

... måste vara mitt bankkonto. Det kan bara inte vara så att pengarna nästan är slut redan, det är uteslutet. Nåt fuffens är det. Nåt STORT fuffens.

Ett aprilskämt var dock inte gårdagens stora upptäckt. Upptäckten att jag inför torsdagens examinerande seminarium läst fel bok! Jag tyckte väl att det tog lång tid innan man liksom nådde delkursens kärna men har stött på märklig kurslitteratur förr och reagerade inte nämnvärt. Men ack... när jag sedan trodde att jag snart "bara" hade delar av en avhandling kvar att plöja igenom så blev jag varse att jag då har en hel bok kvar. Nej, det får bli valda kapitel av den också, så får det bära eller brista. Seminariet utgör bara ena halvan av ena halvan av delkursens examinationer (ja ni hängde med nu igen va?) så hänger jag inte med till hundra procent där är det ju inte kört om man säger så. Men fasiken rent ut sagt!

Vän av ordning kanske förresten undrar: Vart tog EFITen vägen? Och vän av ordning ska få svar: den gick och lade sig och vilade en vecka. Gick i ide, kan man kanske säga. Men tanken är att innan denna 1 april är slut så ska den ligga uppe här, och det är INTE ett skämt! För fotona togs prydligt och fint, de är bara inte infogade i blogginläggsformatet än. Men soon, very soon...

På tal om det: Soon and very soon - we are going to see the King - Halleluja... Ja ni vet, den där låten. Påsken till ära har jag fördjupat mig lite i kristendomen. SVT har sänt en serie som speglar Bibeln och kristendomens historia, i går var det repris av del 4 (som bl a avhandlade just hur Jesus blev förrådd och dömd till döden) och jag såg den. Och nu nu måste jag se de övriga också (tack Gud, eller nå'n, för svt Play) för det var riktigt intressant. Det gav mig några google-uppslag också ;-) så nu vet jag dessutom vad ett Petruskors är för något. Kanske tillhör det allmänbildningen, men jag är inte särskilt allmänbildad, det vet jag ;-)

Och innan dess såg jag ett program på Discovery där man grävt djupt i frågan om HUR Jesus egentligen dog, om det rimligen stämde att han dog efter bara 6 h på korset fast korsfästelsen är "designad" för att ge en utdragen långsam död och varför i så fall. Man fick sin första teori om kvävning omkullkastad, och kom även fram till att hans position på korset antagligen inte var den som man liksom alltid trott och som det föreställts... Intressant även detta.

Så, nu har jag lite mer kött på de kristna benen :-)



Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...