lördag, december 02, 2023

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉.

Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men man skulle kunna tro att man befann sig kvar på 80-talet där glamrocken har sitt fäste (även om genren föddes tidigare än så). 2005 deltog de i Eurovision Song Contest med låten In My Dreams och gav Norge en niondeplats som de delade med Danmark. Detta år vann för övrigt Grekland för första gången genom "vår" Helena Paparizou. Minns ni vem som tävlade för Sverige?

Åter till Wig Wam. Bandet upplöstes 2014 men återförenades 2019. Deras status just nu får jag fram olika uppgifter om så jag låter det förbli osagt. Genren glamrock som Wig Wam främst hör hemma inom utmärker sig mycket visuellt, med glänsande och färgglada kläder och ofta mycket smink. Låtarna är melodiösa och ofta "glada" med undantag för de powerballader som de flesta band med självaktning började ge ut under 80-talet. In My Dreams får väl sägas vara både glad och melodiös och jag blir lite nostalgiskt upprymd när jag hör den. 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...