måndag, april 01, 2013

Årets största aprilskämt...

... måste vara mitt bankkonto. Det kan bara inte vara så att pengarna nästan är slut redan, det är uteslutet. Nåt fuffens är det. Nåt STORT fuffens.

Ett aprilskämt var dock inte gårdagens stora upptäckt. Upptäckten att jag inför torsdagens examinerande seminarium läst fel bok! Jag tyckte väl att det tog lång tid innan man liksom nådde delkursens kärna men har stött på märklig kurslitteratur förr och reagerade inte nämnvärt. Men ack... när jag sedan trodde att jag snart "bara" hade delar av en avhandling kvar att plöja igenom så blev jag varse att jag då har en hel bok kvar. Nej, det får bli valda kapitel av den också, så får det bära eller brista. Seminariet utgör bara ena halvan av ena halvan av delkursens examinationer (ja ni hängde med nu igen va?) så hänger jag inte med till hundra procent där är det ju inte kört om man säger så. Men fasiken rent ut sagt!

Vän av ordning kanske förresten undrar: Vart tog EFITen vägen? Och vän av ordning ska få svar: den gick och lade sig och vilade en vecka. Gick i ide, kan man kanske säga. Men tanken är att innan denna 1 april är slut så ska den ligga uppe här, och det är INTE ett skämt! För fotona togs prydligt och fint, de är bara inte infogade i blogginläggsformatet än. Men soon, very soon...

På tal om det: Soon and very soon - we are going to see the King - Halleluja... Ja ni vet, den där låten. Påsken till ära har jag fördjupat mig lite i kristendomen. SVT har sänt en serie som speglar Bibeln och kristendomens historia, i går var det repris av del 4 (som bl a avhandlade just hur Jesus blev förrådd och dömd till döden) och jag såg den. Och nu nu måste jag se de övriga också (tack Gud, eller nå'n, för svt Play) för det var riktigt intressant. Det gav mig några google-uppslag också ;-) så nu vet jag dessutom vad ett Petruskors är för något. Kanske tillhör det allmänbildningen, men jag är inte särskilt allmänbildad, det vet jag ;-)

Och innan dess såg jag ett program på Discovery där man grävt djupt i frågan om HUR Jesus egentligen dog, om det rimligen stämde att han dog efter bara 6 h på korset fast korsfästelsen är "designad" för att ge en utdragen långsam död och varför i så fall. Man fick sin första teori om kvävning omkullkastad, och kom även fram till att hans position på korset antagligen inte var den som man liksom alltid trott och som det föreställts... Intressant även detta.

Så, nu har jag lite mer kött på de kristna benen :-)



Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...