fredag, april 26, 2013

Att strejka eller att inte strejka - det är frågan.

Nej jag ska inte strejka. Inte mina kollegor heller, i nuläget. Men vi omfattas av nyanställningsblockaden vilket även innebär att vi inte får boka vikarier om åtgärderna från Kommunal träder i kraft på måndag. Så det är till att hoppas att den kommande tiden blir friskare för personalen än de senaste veckorna varit, veckor då vi hade inte kunnat upprätthålla verksamheten om vi inte kunnat ta in vikarier eftersom en hel drös varit sjuka eller haft sjuka barn.

Strejken diskuteras lite här och där på bland annat Familjeliv. Och att en del förskolebarn måste ha med sig mat hemifrån om varslet träder i kraft upprör en del föräldrar. Och visst, jag förstår att det känns surt att "oskyldiga" liksom ska drabbas men det är ju en stor del av grejen med strejk. För att det ö h t ska bli ett rimligt påtryckningsmedel så måste det bli så. Men jag är förvånad över att barnens matsäck, betalt av föräldrarnas pengar, lyfts upp som der stora bekymret. Jag ser då risken för underbemanning som ett betydligt mer svårlöst bekymmer, och risken för ohälsosamma lokaler i skolor och förskolor p g a att en del lokalvårdspersonal inte arbetar. Matsäcksdelen är väl en piss i Nilen, egentligen?

Nåja, parterna kanske jobbar flitigt i helgen och når en överenskommelse innan måndag... Sen kanske det blir Lärarförbundets tur? Näää... dem är det ingen stake i.

Jag är väl egentligen tveksam till strejkens vara eller inte vara, hurvida det är rätt eller ej och hurvida det verkligen får nån effekt åt det håll man önskar. Men rebellen i mig skulle nog gilla't på nåt barnsligt sätt.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...