torsdag, maj 12, 2022

Jomen det här gick ju bra.

Att hålla liv i bloggen alltså ... Not! Men det är ju det där med att behöva prioritera, prioritera och prioritera, och det finns ju en hel del saker som måste hamna framför bloggandet på den listan såatteh ... 

Det har varit en hel del energikrävande runt sonen, och jag har också själv haft en sämre period i min ME. Nu har jag i alla fall kravlat mig upp ur den gropen igen och det runt sonen har åtminstone resulterat i nåt som kan göra mina chanser att "överleva" sommaren något bättre. Inget ont som inte för något gott med sig heter det ju. Jag vet inte om det alltid är sant förståss, men rätt ofta. 

Detta inlägg kommer till tack vare att jag tvingats planera om mig dag och fick oväntad dötid med kli i fingarna 😉. Efter att ha gått upp, gjort morgontoalett och skrivit ett Facebookinlägg om att det är Internationella ME-dagen idag skulle jag bara ligga och dra mig en liten stund till innan jag tog tag i det jag planerat men slocknade tydligen direkt och vaknade rätt snurrig 3 h senare 😵. Där smög sig det upplägg jag tänkt mig, det är tur man kan vara flexibel ibland. Nu blir det bl a en promenad ganska sent ikväll i stället för innan sonen kommer hem, som tur är finns det hyfsat med tid att hinna fånga dagsljuset. 

Foto från www.ekotipset.se 

Annars då? Tja ... Vi har behövt akutköpa ny tvättmaskin, det är kanske lite intressant att veta? Inte? Nähä. Hmmm. Jag har lyckats bli lite solbränd, i alla fall på vissa kroppsdelar, och DET är ju viktigt. Nästan lika viktigt som att jag sått majskärnor inomhus, sett det växa upp till tjusigt gräs, flyttat ut det tjusiga gräset till altanen i större krukor och därefter har anledning att befara att det dör gräsdöden. Det verkar inte ha gillat flytten. Men skulle det inte gå vägen så har nog det jag sådde direkt utomhus lite senare på våren växt till sig rätt bra när sommaren börjar på riktigt, det växer långsammare men verkar i gengäld bli kraftigare. Drömmen är att få sånt här tjusigt gräs som andra tydligen fått, men det skulle förvåna mig mycket om det skulle slå in 😉. 

Jo! En på riktigt viktig sak har faktiskt hänt. Vi har köpt nya dynor till huvudmöblemanget på altanen. Eller snarare så har jag köpt. Letat, jämfört priser, beställt, betalt (tack Skatteverket) och tack vare gratis hemkörning t o m fått hem dem 😊 . Dynor av den typen vi ska ha kostar inte lite direkt och vi hade bestämt att det blir inga nya förrän vi också skaffa dynbox till dem, vi måste vara rädda om dem fast vi inte orkar dra dem till och från skåpet i garaget hela tiden. Så det fixade jag med, eller snarare så fixade jag flera boxar så även de flesta övriga dynor och kuddar får plats. Maken fick sätta ihop den stora, men den mindre boxen fixade faktiskt jag. Aldeles fällv! Med facit i hand skulle jag låtit bli ... men det kändes bra just då att kunna göra nåt själv. 

Nä nu får jag sluta skriva för döva öron eller vad det heter 😉, nu har jag suttit här en timme och mer vettigt än såhär kom inte från mitt tangentbord. Det kan dock dyka upp ett inlägg till ikväll ang. just ME-dagen, vi får se. Må gott!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...