måndag, december 20, 2021

Lucka 20.

 

Denna luckan orkar jag knappt öppna. Jag är helt dränerad. Jag sov bra natten till igår, kunde starta dagen lugnt och fick några timmar för mig själv i Malmö utan större bekymmer (för att vara jag då) och med mycket vila och pauser. Men säg den lycka som varar, livet har alltid jäkelskap att plocka fram. Lite ska jag försöka knåpa ihop i alla fall om denna måndag 20 december. En dag som för sonens del innebär skolavslutning och just nu är han nog på väg för att fika nånstans. För de som heter Israel och Moses, troligen inte så många i vårt avlånga nordliga land, innebär den namnsdag. För komikern och skådespelaren Robert Gustafsson innebär den 57-årig födelsedag (enligt alla källor jag kollat, i min värld är han äldre än så). Och för bl a bohusläningarna kanske dagen innebär en påminnelse om jordskredet som för 15 år sedan drog med sig en del av E6:an nära Munkedal.

Vad jag tänkt göra idag är att färdigställa andra omgången dammsugartryfflar som ska tas med på julafton, själva tryffelsmeten är klar sedan flera dagar så det är själva rullandet och marsipanandet (it's a word!) som återstår, och även göra tofuröran jag ska äta imorgon kväll på klubbens julkul. Resten av röran ska sen bli "tofutårta" senare i veckan. Just nu känns det inte troligt att någon av sakerna blir av, men man ska väl aldrig säga aldrig. 

Jag har i alla fall bestämt vad jag ska äta för vegankäk när det vankas julbord. Visst vill ni veta? OK, here goes.
- Tofutårta (typ stelnad tofuröra på botten av kavring eller proteinbröd och så nån tjusig garnering).
- Egna färsbollar smaksatta med bl a senap och kryddpeppar.
- Stekta köpta småkorvar, jag har två olika sorter jag ska testa och jämföra.
- Rökta quornskivor.
- Rotsaksgratäng, a k a Johanssons frestelse.
- Senap, nån grönsak och andra små tillbehör.
Det räcker fint det där. Och jag lär väl knappast avstå från allt julgodis sen så risken för brist på kalorier känns i alla fall obefintlig.

Så, det blev en liten lucka i alla fall. Troligen den mest intressanta hittills. Nu ska jag återgå till att vila. Vi ses imorgon! Hoppas jag.


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...