torsdag, december 02, 2021

Lucka 2.

Idag 2 december kom vintern till sydvästra Skåne. Ja nu är det ju Trelleholla vi pratar om, så det är inte så att det är jättemycket vinter. Snarare väldigt lite vinter. Så lite att man måste gnugga sig ordentligt i ögonen och kolla noga så man inte missar den. Men ändå. Vinter. Bevis på detta kommer längre ner. 

Idag skulle jag och maken egentligen på samtal på habiliteringen men det blev inställt. Och jag är ganska tacksam för det, för jag känner mig rätt mosig där uppe i hjärnkontoret. Det öppnar också upp möjligheten för mig att hinna försöka mig på veckohandlingen innan rusningen kommer, torsdag kväll är ingen höjdare att handla kan jag säga. Att veckohandla/storhandla är ingen höjdare för min del över huvud taget förvisso, därför gör jag det sällan utan fixar mest kompletteringar. Men nu passar det av olika skäl bäst att jag tar det så jag ger det en chans, tackar den som kom på grejen med självscanning och hoppas slippa avstämning. Jag åkte på fullständig sådan ganska nyligen vid ett mindre inköp så det känns som att jag borde slippa idag. Men, inget är säkert (då vore systemet för osäkert liksom) och blixten KAN ju slå ner två gånger på samma ställe. 

Idag 2 december är det Internationella dagen för avskaffande av slaveri, en dag instiftad av FN. Slaveri som tyvärr inte har försvunnit, utan bytt form från den transatlantiska slavhandel många av oss tänker på och numera går under begreppen människohandel och trafficking. 

Beata och Beatrice har namnsdag idag, grattis till dem! Men namnen har ändrats lite genom åren och före 1774 så var det Babiana som gällde. Hand upp ni som känner någon som heter Babiana! Ingen? Alls? För övrigt fyller Britney Spears 40 bast idag.

Vinter var det ja. Vinter som i snö. Lite lite. Detta ser jag från min plats i sängen just nu:
 

Jomen om ni tittar riktigt noga så ser ni väl det vita guldet?
Som grädde på moset så har mitt ansikte tydligen dagen till ära antagit den mest snövita nyans den kunde uppbringa 😁:











Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...