onsdag, december 01, 2021

Lucka 1.

Ja så var december månad här och med den typiskt skånskt vinterväder. Temperaturer en bit över nollan, regn och friska vindar alltså. Och vad gör man när det är så? Jo man drar på sig de nyligen inköpta regnbyxorna och testar dess duglighet under en timmes promenad såklart. Det gick i knapp styrfart, men med tanke på att jag sen i lördags mått rejält sunket och knappt kunnat göra nåt alls mer än att äta, dricka och gå på dass så får jag absolut vara nöjd med att kunna gå ö h t. Skönt, behagligt, trevligt eller mysigt var det absolut inte men sådär konstigt tillfredsställande efteråt. I synnerhet när jag kommit hem och kunnat byta de våta strumporna mot varma torra fluffiga sockar. Jag var väldigt sugen på en kopp varm choklad med, men jag orkade inte. Luften gick helt ur mig där ett tag innan jag kom in i andra andningen någon timme senare.


1 december betyder också första lucköppningen, och i år är det inte bara sonen som har en kalender. Jag har en egen veganvänlig godiskalender (smartheten i det kan diskuteras, det erkännes) och har även köpt Rickard Söderbergs snälla kalender fylld med små övningar som är snälla mot en själv och mot andra. Idag fanns följande text i luckan: Allt börjar med stillhet. Ta tre djupa andetag flera gånger under dagen idag. Jag har tagit så många att syret nästan tagit slut i hela området.

När den där andra andningen jag nämnde här ovan inställde sig så lagade jag t o m mat, mer än jag gjort totalt på en vecka eller mer. Dels gjorde jag de vegetariska färsbollarna till kommande julluncher och -middagar och dels en laddning färssås som också utgjorde stommen i dagens middag. Som för övrigt också blir middag imorgon, för då lär jag inte orka laga nåt vidare med mat. Nej flera dagar i rad är överkurs!

Ganska passande såhär i adventsljustider så är det även Brandvarnardagen idag. När kollade ni hur era brandvarnare mår senast och är de lämpligt placerade? En liten översyn måhända kan sitta fint? Kanske efter att ni gratulerat Ossian och Oskar på deras namnsdag eller uppmärksammat eventuella rumänska vänner på nationaldagen? Eller möjligen före ert firande av att det var 55 år sedan den första Gävlebocken sattes upp. Den överlevde fram till tolvslaget på nyårsafton då den stacks i brand. Huruvida brandvarnare fanns installerad är oklart. 



 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...