söndag, november 22, 2020

Hmm, vad ska jag nu göra en månad framöver?


Bara sådär i ett nafs så har jag via nätshoppning redan idag en dryg månad före julafton gjort alla mina julklappsinköp. De är inte så värst många förvisso men ändå ... Sonens klappar är inte inköpta än, men det ligger på makens ansvarslista (även det blir i form av nätshoppning för övrigt) så min del är klar! Finito!

Fast på riktigt lär jag inte gå sysslolös. Nästa helg ska hemmet adventspyntas. Det ska göras julgodis och saffransbullar före Luciahelgen. Julens färsbollar ska göras och frysas in. Så småningom ska huset JULpyntas med, Och klapparna ska ju slås in och i minst ett fall rimmas på. Hmmm, helt plötsligt känns en månad ganska kort 😉, beaktat att jag ju inte kan göra så mycket åt gången numera.

Min kropp har förresten bestämt sig för att ge mig en ny smärtupplevelse. Snällt va? Igår trotsade jag busvädret och tog mig en promenad. Och under tiden jag gick kändes allt bra, men strax efter hemkomst började jag få ont i undersidan av hälen och det esklerade sedan så jag t o m behövde använda kryckor för att kunna ta mig till toaletten då jag inte kunde stödja på foten alls. Efter lite googlande ställde jag en diagnos på mig själv: plantar fasciit, alltså det man lite mindre tjusigt kallar för hälsporre (men utan den skelettpålagring som egentligen är ”sporren”). En diagnos jag hoppas är fel, för hälsporre har jag förstått kan vara ett riktigt envist elände. Ofta har man tydligen mest ont på morgonen innan man kommer igång liksom men faktiskt hade jag lite mindre ont när jag steg upp idag än igår kväll. Jag ska försöka avlasta så mycket jag kan utan att för den sakens skull bli orörlig liksom.

Man skulle kunna tro att jag kan hantera smärta bra eftersom jag är så van vid att ha ont 24/7, men detta är ju nåt annat än det vanliga och det är fasen ingen barnlek. Nu ser jag mina promenader försvinna ett tag framöver och min självständighet minska ännu mer, för att inte tala om smärtan i sig som är oerhört frustrerande.  Jösses så ynklig jag känner mig. Skärpning! Jag hatar gnäll, även när det kommer från mig själv.

Saffransbullar förresten, det tänkte jag göra en för mig ny variant av med vaniljkräm som fyllning. Vad tror ni om det? Och så tänkte jag frysa in en del ogräddade, efter första jäsningen. Så har jag gjort nån gång förr med vanliga lussebullar, då jäser de liksom klart när de tinas upp och gräddas sen som vanligt. Ett snabbt sätt att få nybakat när som helst. Det borde fungera även med vaniljfyllningen i, väl? 


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...