måndag, november 09, 2020

Gott & blandat, smått & gott och en osalig röra.

Jag har tänkt på en sak. Eller, jag har faktiskt tänkt på ganska många saker men det är särskilt en sak jag menar nu. Jag har aldrig direkt följt Så mycket bättre, men jag gillar konceptet och har sett en hel del låtar och tolkningar. Och jag har tänkt flera gånger på att det är en himla tur att jag inte är med där. Ja det är ju främst andra anledningar än tur som ligger bakom att jag inte är med där men, tja ni fattar. Jag menar såhär, att det måste väl rimligen förekomma att artisterna inte alls tycker att de andra tolkningarna av deras låtar är så himla bra ... och jag hade inte fixat att låtsas. Att inte låta missnöjet skina igenom även om munnen uttrycker sig positivt. Jag har många talanger må ni tro, men mitt skådespeleri har sina begränsningar.

Jag har också tänkt på hur många av de offentliga personer, framför allt TV- och Internetkändisar, som i våras skrek högst om hur viktigt det är att följa restriktionerna kring corona-pandemin, som isolerade sig i fjällstugor och på lantboenden, som pekade finger åt andra som inte var lika skötsamma som dem och som t o m lyftes som föredömen i diverse radio- och TV-program som nu syns på fester och större sammankomster med pussar och kramar och i princip sex med kläderna på. Det var bara allvarligt när det var kul, eller? 

I övrigt kan jag meddela fancluben att årets glögg är satt, det gjordes igår. Jag kan också berätta att accentfärgen i vardagsrummet även denna jul kommer att vara röd, tro't eller ej, med bl a grönt som kompis. Det finns tillfällen i livet när man måste ta svåra beslut, detta var ett sådant. 

Nå’t helt annat: ni vet såna där smörgåsgrillar där dubbla mackor kläms ihop till en fjärdedel av sin normala tjocklek? Ungefär den behandlingen skulle mina brön få idag. Ja jag talar om mammografi alltså. Men kroppen gick inte med på något dylikt just nu så jag fick ringa och omboka. Och det finns apropå det faktiskt positiva följer av corona-möget också: att om- eller avboka vårdbesök eller annat tidsbeställt med kort varsel är inget konstigt eller anmärkningsvärt. Man ba’ ”jag måste tyvärr avboka” och de ba’ ”jag förstår; inga problem”. No questions asked. 

Nej kroppen var alltså inte alls med på noterna idag, inte förrän vid halv tre i eftermiddags kom jag ö h t upp ur sängen. Men sen hyfsade det till sig och jag kunde t o m ta en dusch och hårtvätt, en väldigt utdragen process med många pauser men ändå. Och nu sitter jag och slutför detta blogginlägg på telefonen (något jag inte är förtjust i men man får väl offra sig) i väntan på att slinka in en kort sväng på ICA Maxi. Där brukar vara rätt lugnt och folktomt såhär sista timmen. 

Tja, det var väl allt jag hade för denna gången. Mycket mer spännande än sådär blir det inte.



Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...