lördag, februari 08, 2020

Men ... Mello då?

Jodå, jag kollar i år med. Om jag inte kollar kan jag ju inte klaga på spektaklet sen. Och det är knappast så att jag har något bättre för mig de flesta lördagar ... (Nej jag är inte aaaaaalls bitter).

Om vi börjar med förra veckan. Deltävling 1. Där var den största besvikelsen Robin Bengtsson, jag tyckte han sjöng så ovanligt dåligt att jag inte ens kunde känna om låten i sig var särskilt bra eller ej. Bäst låt och framförande var Move med The Mamas. Sämst totalt sett minns jag att jag tyckte Inga problem med OVÖ var, men jag kan absolut inte komma ihåg hur den gick. Med tanke på att Move gick till final får jag väl vara hyfsat nöjd.

Ikväll då, deltävling 2 ... Alltså, jag förstår att det inte är lätt att skaka fram en ny artist på en vecka när den ordinare blir diskad, men att Jan Johansen i stället för Thorsten Flinck skulle bli knas kunde man väl förstå i förväg?! Jag är inget fan av Thorsten, men när jag hörde låten så förstod jag liksom att man valt honom att framföra den. Det var en Flinck-låt, definitivt ingen Johansen-låt.

I övrigt så gillade jag bidrag nr 7 bäst, Kingdom Come som Anna Bergendahl framförde. Och den gick ju direkt till final, so far so good. Men vad gäller den andra som gick dit så är jag mer kluven. Jag tyckte låten var helt okej, men inte Dotter ... Jag har för mig att hon brukar låta bättre? Orsak till största förvåningen var att bidrag 1 inte gick vidare alls. Det är inte min typ av musik, men jag tyckte det var bättre än t ex Dotters bidrag.

Hittills när jag hört hälften av årets låtar så finns det ingen som har någon direkt wow-faktor. Kanske växer någon låt efter några fler lyssningar.

Nästa vecka deltar bl a Mariette vars bidrag jag brukar gilla, Vi får väl se om det blir deltävlingens besvikelse, wow-faktor eller något annat.

Melodifestivalen av idag är ju inte vad den varit förr. Och det är väl aningens verklighetsfrånvänt att förvänta sig att det ska vara så eftersom det mesta annat förändras med tiden. Men för varje tillbakablick slås jag av att det verkar läggas mindre tyngd och vikt vid låtarnas kvalitet ju mer som läggs på tekniska effekter, scenbygge, koreografi och glitter. Jag skulle önska nåt mer ... tja, väl avvägt. Well well ...

På tal om koreografi är det svårt att inte tänka på Israels bidrag från 1987.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...