torsdag, juni 14, 2018

Jag är inte dum!

Jag har bara ganska ofta otur när jag tänker. Och när jag gör.

Idag är inget undantag, bara kanske lite åt det extrema hållet. Det började storstilat när jag i morse uträttade mina vanliga behov och på väg tillbaka till sängen passerade köket. Då kom jag att tänka på att jag ska ha vilökssmör till middagen i kväll, tar fram en rejäl klick smör ur kylskåpet och lägger i en skål på köksbänken. Detta för att smöret ska mjukna, såklart, och bli lättare att röra ihop. Sen ... ställer jag in smörskålen i kylskåpet för att de envisa småflugorna inte ska hamna i det. Ridå!

På tal om behov så upptäckte jag att det behövde fyllas på med toapapper på lilla toaletten (typ "min" toalett, duschrummet), så jag gick in på den stora för att hämta några rullar och bar in dem på den lilla. Sen gick jag återigen in på den stora för att uträtta de där behoven, av någon anledning, bara för att upptäcka att jag tagit de enda rullar jag kunde nå där ifrån toalettstolen och den bit som var kvar i hållaren hade knappt täckt en lillfingernagel. Så trots ansträngningen var jag lik förbaskat i pappersnöd.

Sen skulle jag iväg ett ärende och satte igång larmet. Försökte i alla fall, men det gick inte! Det bara pep till en gång och sen släcktes panelen ner igen, samma sak upprepade sig flera gånger. Till slut gav jag upp och satte mig i bilen för att köra iväg, och DÅ kom jag på det. Jag hade försökt stänga av larmet i stället för att sätta på det! Lätt hänt, jag menar vi har ju bara haft samma larm i tio år!!

Hemma igen beslöt jag att direkt ta hand om köttfärsen jag köpt billigt p g a att bäst före-datum var idag, men kunde bara inte bestämma hur jag skulle fördela de 1,8 kilona i två mindre och en större förpackning. Det tog en lång stund att komma på att t ex två på ½ kg och en på 800 gram är ett gångbart alternativ. Därefter höll färsen på att hamna i soptunnan och den tomma förpackningen i frysen i garaget, och inte tvärtom.

Även jag måste äta ibland och jag bestämde mig för en burgare med div. tillbehör. Jag gjorde dressingen och skar sedan tomat och lök i skivor. Därefter stekte jag den halvfärdiga burgaren och tänkte att "jag städar väl undan under tiden", och ner bland matavfallet åkte tomaten och löken jag nyss skurit upp. Ridå igen!

Nej jag plockade inte upp det ur påsen utan skar faktiskt upp nytt, och började sen återigen städa undan väääääldigt försiktigt. Och jag svor och muttrade över att korken till chilisåsflaskan inte passar! Tacka sjutton för det, för i handen höll jag i stället locket till smörgåsgurkan. Bara ungefär fyra gånger så stort.

Och vet ni vad det bästa är? Jo, att det fortfarande är många timmar kvar av dagen att röra till det ännu mer på.


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...