måndag, februari 12, 2018

Vill ni vara med i TV?

Känner ni att inget är för privat för att dela med resten av folket och att "all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet" känns som ett bra motto? Då har jag några programförslag.

Hemliga beundrare är en programserie som nyligen börjat sändas på TV3. Såhär skrev kanalen när de i höstas sökte folk till programmet:
SÖK TILL NY DEJTINGSERIE.
Är du singel och har en hemlig crush på någon som du vill överraska med en dejt? Är du lite hemligt kär i någon i din omgivning som du inte vågat berätta för hur du känner? Undrar du om vänskapsrelationen skulle kunna bli något mer? Eller kan du inte sluta tänka på din snygga granne? Ta chansen att avslöja att det är du som är den hemliga beundraren under en date i TV3s nya program.

Jag kanske är onödigt misstänksam och en tvivlare av rang, men om man är så blyg och försiktig att man inte vågar tala om för en person hur man känner sådär mer privat i vanliga livet eller kanske i närhet av trygga kända personer så vågar man väl rimligen inte det i TV heller? Inte minst med tanke på den uppenbara risken att faktiskt bli dissad inför hela Svenska folket (eller nej inte riktigt hela så men ni fattar vad jag menar). Jag kan väl köpa det där med att vilja göra en kul grej av "avslöjandet" och inte se det som nån big deal om inte den andre är på samma linje, men inte att man är med för att man inte _vågat_ berätta. Nix. Den går jag inte på. Jag är också övertygad om att en del "par" är fejk, att det inte alls är något hemligt utan ett fullt medvetet sätt att dra uppmärksamhet till ens person och företag eller instagramkonto t ex. En del medverkande under säsongen verkar också ha återvunnits från andra dokusåpor, det säger väl en del. Men, nytt blod behövs också så sök vettja! Om det nu blir en säsong till.

Dating naked som visas på 12:an är förvisso ett amerikanskt program men det kan inte alls uteslutas att det blir en svensk version framöver. Precis som namnet skvallrar om så dejtar folk. Åker linbana, hoppar studsmatta, dricker drinkar och annat man kan tänkas göra för att lära känna varandra. Nakna. Perfekt, så slipper man köpa grisen i säcken! Eller? Programmet har sänts i några år och flera fasta relationer har bildats. Ett par gifte sig t o m nyligen, utan kläder såklart.

Det ska dock nämnas att även om de dejtande ser varandra så som Gud skapade dem (OK det är inte heller helt sant men ni förstår även nu vad jag menar) så cencureras de mest intima delarna i TV, vilket verkar innebära kvinnliga bröstvårtor samt samtliga varianter av könsorgan. Många deltagare sägs också ha blivit mer bekväma med sin kropp efter att ha delat nästan hela den med tittarna. Sedär, visst låter det som rena terapin?? Håll utkik efter casting till eventuell svensk version. 

Passar inget av ovanstående, ni kanske har en partner som inte skulle uppskatta att ni stötte på den snygge grannen framför TV-kamerorna eller redan är så bekväm med er nakna kropp att ni inte behöver hoppa studsmatta med brösten eller kulorna fritt flygandes, så finns ju alltid Melodifestivalen. Det är helt uppenbart att man varken behöver ha sångröst eller stor talang som låtskrivare för att komma med där, kan man bara presentera ett bidrag som sticker ut från mängden och inte delar kvot med en massa andra låtar av samma typ så har man goda chanser att bli utvald. Vare sig låten är bra eller ej.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...