fredag, februari 09, 2018

Dags att tycka lite igen då.

Man kan tycka att jag tycker lite för lite nu för tiden. Men jag tycker nog att jag tycker lika mycket och ofta nu som förr, men jag orkar sällan få ner det på pränt. Nu tycker jag dock det är dags att tycka lite skriftligen igen. Vad tycker ni?


Jodå jag såg första deltävlingen av Melodifestivalen, halvt om halvt. Och den övervägande känslan efteråt var förvåning. Fast positiv sådan. Folket röstade ju faktiskt ganska rätt! Jag trodde absolut Kikki skulle gå till final p g a gamla meriter, fast denna låten var aptrist och rösten inte alls höll heller, och att Livet på en pinne med Edward och den dansande maten skulle gå vidare av helt andra skäl än de musikaliska. Jag trodde helt enkelt att det skulle bli gamlingarnas afton, men så blev det ju inte. Båda de nyss nämnda bidragen åkte ut. 

Till andra chansen gick ett bra och ett pinsamt bidrag, men det pinsamma var ändå mindre dåligt än de som åkte ut, d v s All the Feels med Renaida och Patrick Swayze med Sigrid Bernson. Gissa vilket det var som var pinsamt i mitt tycke! 😉 Just det, det sistnämnda. Och till final gick ett rätt trist men ändå snyggt nummer med Benjamin Ingrosso som för min del gärna fått byta plats med Renaidas bidrag samt en 90-talsaktig ballad med en skicklig sångare i form av John Lundvik som i en över lag intetsägande och tråkig soppa var en av de bättre ingredienserna.

Noterbart dock hur allmänt accepterat det verkade vara att efteråt kommentera hur söt och gullig John var/är jämfört med när kvinnliga artister omnämns på liknande sätt. Jag såg inte en enda protest av slaget "typiskt att utseendet ska kommenteras när det ska handla om musiken!" Jag kan ju ha missat det, förståss... Men men. Ny deltävling imorron! Och eftersom jag inte lär hänga på krogen som jag hellre gjort eller varit på fest som jag också gärna varit så lär jag väl kolla/lyssna. På någon nivå.


Bensinvreden. Bensinilskan. Bensinprotesten. Kärt barn har många namn.
Jag ska erkänna att jag inte satt mig in helt i det men tydligen har Visa och Mastercard infört någon form av förhandsreservation vid tankning med deras kort i syfte att hindra att folk tankar utan att betala för det. Detta får tydligen lite olika konsekvenser på olika bensinmackar men tanken är att reserverat belopp ska släppas igen inom några minuter. Detta har tyvärr inte alltid fungerat utan reservationen har ibland legat kvar vilket hindrat kortinnehavaren från att använda pengar de faktiskt har. Och det är såklart illa, riktigt illa. Systemet måste funka så att reservationen verkligen tas bort, annat är inte acceptabelt. I övrigt säger jag varken bu eller bä åt nyheten men antar att den tillkommit av en anledning och inte på ren jäkelskap.

Men, en bieffekt av systemet är att man där detta hunnit införas inte längre kan "tanka minus". Alltså tanka för mer pengar än man har på kontot som kortet är kopplat till. Och jäklar vilket ramaskri det skapat på sina håll. Ord som sjukt, ofattbart och t o m kränkande har använts. Men, är det verkligen sjukt, ofattbart och kränkande att inte kunna tanka för pengar man inte har? Och varför är det i så fall inte lika sjukt, ofattbart och kränkande att man inte på ICA och Willys kan handla mat för pengar man inte har? T ex? Jag ser protesterna mot det som ett i leden av symtom på att folk av idag inte vill ta eget ansvar för någonting. Det är alltid någon annans fel. I detta fallet är det Visas fel att Pia inte kan tanka då tillgängligt belopp på hennes konto bara är 5 kr och därmed måste hon till affären vilket i sin tur innebär att hon kommer att frysa om fötterna då hon saknar varma vinterskor. Och Mastercards fel att Nisse inte kan tanka sin moppe då hans pengar inte täcker minsta möjliga volym (oftast 2 liter) och därför kan han inte umgås med sina kompisar i grannbyn förrän efter studiebidraget kommer. Om jag håller med? Gissa tre gånger.


OS.
Ja nu har ju OS inte dragit igång än, mer än några tjuvstartande kval-åk i någon mindre känd alpin gren. Men jag tycker det sitter fint med ett OS nu. De som jobbar dagtid är nog inte så nöjda med tidsaspekten av spektaklet, från strax efter midnatt och tidiga morgontimmar när de förhoppningsvis sover sött till eftermiddagen när deras arbetsdag är i full gång. Men min dygnsrytm är inte att betrakta som helt normal och även en stor del av min vakna tid spenderas för närvarande halvliggandes eller i alla fall sittandes i viloposition så jag välkomnar lite färsk och fräsch förströelse på dumburken! Det finns faktiskt en gräns för hur många gånger per dygn jag vill se samma avsnitt av That 70's Show. Man KAN få en överdos av hemrenoverings- och husletar-program, det har jag empirisk erfarenhet av. Och The Real Housewives of diverse städer är inte så himla kul faktiskt. Vill jag se en massa catfightande och revirpinkande kan jag få det behovet mättat live på betydligt närmre håll. Inte med fullt lika rika människor förvisso men ändå.


Så nu har jag tyckt lite igen. Vad tycks?


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...