onsdag, september 20, 2017

Envis eller dum? Det är frågan.

Envishet kan vara ens bästa vän, men också sin värsta fiende. Steget mellan envishet och dumhet är ibland kortare än man kan tro.

Ja, jag ska förklara.

Förutsättningarna är som följer:
- Jag har just nu ett uppehåll med smärtstillande (och antiinflammatoriskt) för att vara lite schysst mot magen. Jag tar bara muskelavslappnande utöver min allergimedicin.
- Igår kväll hade jag så ont i nästan varenda millimeter av kroppen att jag knappt kunde resa mig från stolen utan att gasta i högan sky 😱.
- I natt blev det inte mycket sömn eftersom jag stup i varten hörde sonen ropa från sitt rum, trots att han befann sig nästan 10 mil bort på lägerskola. Hörseln är det inget fel på 😀.
- Idag har det varit en solig och nästan vindstilla och därmed förhållanevis ganska varm dag, och generellt mår jag sämre när temperaturen är högre 😓.

Vad gör då jag under just dessa förutsättningar? Jo, jag beslutar mig inför promenaden att byta "ca en timme oavsett sträcka" (vilket har inneburit cirka 4 km) mot "en halv mil oavsett tid". Plus att jag väljer en runda som nästan bara går på asfalt när mina ben mår betydligt bättre av grus. Man kan väl säga att det inte var mitt allra smartaste drag. Men, med musik i öronen för en gångs skull (kanske kunde det distrahera hjärnan lite?) tog jag mig faktiskt den där halva milen och dessutom i det snabbaste tempot nuvarande upplaga av Jennie har gått i. Puh!!

"You run like a gasell on the fields of Africa" sa Runkeeper. Jag är säker på att han egentligen menade "du går som ett förstoppat ålderdomshem med baksmälla" men inte visste vad det heter på engelska.

Jag tog mig som sagt hela halva milen och lyckades avhålla mig från att ta en genväg mot slutet när jag såg flaggstängerna på platsen där jag ställt bilen men bara hade gått 4 km. Sen passade jag på att handla lite på Willys direkt efter, måste ju använda rabattkupongen jag fått för jösse namn, för när jag väl satt mig till ro så kanske jag inte kan komma upp igen 😉. Lite foton blev också tagna när det för ovanlighetens skull varken regnade eller blåste under min runda.

















Nu - middag.
Sen - kanske lite Wii med maken? Sonen är borta tills imorron så vi har TV-rummet för oss själva. Det ni!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...