onsdag, juni 21, 2017

Idag kom jag också ut ur garderoben.

Inte DEN garderoben, min sexuella läggning är väl lika höljd i dunkel som tidigare 😊, utan en annan. Sjukdomsgarderoben kan man kanske säga. Efter återbesöket på Gottfrieskliniken härom veckan har jag legat ganska lågt inför de flesta uta de närmast sörjande, men nu kände jag att jag var redo. Att jag själv landat. Så idag kom jag ut på facebook. Ett viktigt led i min sjukdomsacceptans är att inte lägga energi på onödiga saker 😉så jag klistrar bara in här vad jag skrev där. Smart va?

































Idag blev jag förresten påminnd om hur jag funkar, eller inte funkar, numera. Jag hade en inplanerad telefontid med Försäkringskassan ang vårdbidraget för sonen och vilade i förebyggande syfte i princip hela dagen fram tills dess, åt ordentligt, fick ut sonen på en liten promenad när det vardags o s v. Allt för att ha de bästa förutsättningarna att kunna formulera mig rätt, komma ihåg allt, verkligen höra vad handläggaren frågar och hur hon verkar ha tolkat det jag sagt o s v. Och jag tror samtalet, som tog nästan en timme, gick bra, handläggaren ställde mycket frågor och verkade mån om att få med allt merarbete. Ang merkostnader lyfte hon t om en sak från förra ansökan som jag glömt i denna. Vi vågar inte hoppas för mycket men helt kört för ökat bidrag eller åtminstone godkända merkostnader över den gräns där man får en del av bidraget skattefritt verkar det inte vara. 

I alla fall kan man ju tänka sig att huvudet skulle kunna rätt slut efter ett sådant samtal, och det lär säkert komma en sådan reaktion inom kort, men kroppen  reagerade väldigt med en gång genom att bli svag och darrig och pulsen gick upp till över hundra trots stillasittande. Skumt det där... Eftersom jag då är så himla smart trots allt hade jag dock planerat in middagsmat som inte krävde så mycket tillagning och där maken kunde göra allt utom såsen (eller OK, han kunde men då hade den inte blivit lika god 😝) så jag kunde efter ett mellanmål bli kvar i sängen efteråt.

Man får inte skryta sådär om en sås utan att skriva receptet va? Nej det tycker jag inte.
Ni minns den kalla såsen i skolan? Den som man fick till panerad stekt fisk bl a? Visst var den god!? När vi äter schnitzel gör jag en liknande, fast helt vegetabilisk då.

Jag gör inte riktigt likadant varje gång, det beror lite på vad jag har hemma, men idag när den blev godast än någonsinn gjorde jag på:
- ½ dl Tofutti sour supreme cream cheese-style (kan bytas mot t ex havrefraiche)
- ½ dl vegomajonäs (jag hade Astrid & Apornas men även t ex Coop Xtras lättmajo går bra, den är äggfri)
- ½ dl Planti naturell soyghurt
- 1 dl finhackad smörgåsgurka
- 1 msk saft från lime
-1 msk torkad hackad dill
- salt och peppar
Förresten kan meddelas att Anammas schnitzel är mycket godare än Quorns. Tyvärr blev det den sistnämnda idag p g a en planeringsmiss i inköpen, men vi överlevde absolut ändå. Vi hade ju god sås 😀





Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...