torsdag, mars 30, 2017

Jag förstår mig inte på människor ibland.

Eller, ganska ofta om ärligheten ska fram. Människan måste vara en jäkligt korkad varelse över lag. Ta den här grejen t ex: ett av världens största band ska göra några spelningar, biljetterna släpps och tar slut fort. Men, man kan köpa biljetter ändå på diverse andrahandssajter som på något sätt jag inte kan förklara kommer runt lagstiftningen för det där genom att använda sig av mellanhänder. De tar givetvis inte ut det pris som organisatören tagit ut, nej de tar såklart minst det dubbla, ofta mer. Som t ex 2½ tusen för en sittplatsbiljett som kostat max 925 kr från början. Vad gör en drös människor då? Jo, de förfasas såklart över detta... men inte över sajterna. Nej, de använder sig av detta för att kasta skit på bandet och gapar om hur giriga de är och minsann inte värda de pengarna. Som om mellanskillnaden går till dem, som om de ö h t har med det ockerpriset att göra. I detta fallet har bandet i fråga dessutom bestämt att biljetterna ska vara personliga, vilket innebär att alla personer med biljetter som köpts av samma person måste gå in samtidigt, just för att minska utrymmet för dessa sajter att tjäna sina pengar. Fattar dessa människor det? Nehej. Efter att en handfull personer upplyst dem om att bandet ju inte har med detta att göra? Icke. Efter att de ombetts tänka till en gång till  kring vart pengarna egentligen går? Nääää... 😡

Det sägs att kött är oerhört viktigt för hjärnans utveckling. Konstigt nog verkar vegetarianer inte överrepresenterade bland dessa intellektuellt begränsade människor.
















På tal om vegetarianer, dagens middag var en höjdare. Man kan väl kalla det för vegofajitas kanske. Har ni hört talas om tzay? Annars har ni det nu då. Tzay-produkterna är  helt vegetariska, gjorda av GMO-fri soja och finns som bitar, spett och strimlor. Den senare av de tre är ett ganska nytt tillskott och finns bl a i frysdisken på vissa COOP-butiker.

Ser detta gott ut?

Då kommer receptet här, till 4 st:

1. Tina en paket Tzay Soy Strips.
2. Strimla en rödlök och en orange paprika grovt. Fräs i olja i ca 5 minuter.
3. Tillsätt stripsen, ett par hackade vitlöksklyftor, salt och peppar. Fräs tills stripsen fått ljusbrun färg. 
4. Häll på 1 dl mango chutney, tillsätt lite vatten, ca½ tsk sambal oelek och några halverade cocktailtomater. 
5. Låt bli varmt, rör om då och då.
6. Servera röran med mjuka tortillas (jag hade low carb-varianten men det måste faktiskt inte ni), salladsblad, färska tomater och salsa eller garlic salsa. 















Gott? Ja 😋.
Nyttigt? Det råder det säkert delade meningar om men i min mening: jovars.
Billigt? Tyvärr inte 😒.


Billigt är det numera inte heller med besök på specialistmottagningen i Göteborg som jag var på i höstas. Avtalet med regionen gick ut, mottagningen hade vunnit upphandlingen och skulle förnya, då ändrades villkoren plötsligt och en rättslig tvist sattes igång. I nuläget står de alltså utan avtal och drivs vidare helt privat och avgifterna blir därefter. Men jag skulle behöva åka dit på ett uppföljande besök... så det blir väl knäckebröd och vatten ett tag framöver 😟. Inte så många vegofajitas. Tur är väl i alla fall att det handlar om återbesök, för nybesök hade blivit än värre. 

Men i helgen ska jag leka frisk för då är det dags för bowling 🎳 med vänner och efterföljande knytis-middag. Det blir säkert himla trevligt, som vanligt med det gänget. 

Smaklig spis, sov gott o s v!


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...