tisdag, februari 14, 2017

Hur orkar folk bli kränkta hela tiden?

Det måste vara väldigt energikrävande att leta problem och saker att bli upprörd över som en del gör.

Som den gravida kvinnan som får frågan av barnmorskan var hon jobbar. Oh vilken konstig fråga, vad kan barnmorskan ha för hemska baktankar med den?

Eller som matkasse-köparna som fick quornfärs till en av middagarna, som då blev lakto-ovo-vegetarisk, och därför kände sig lurade och utsatta för en "vegetarisk konspiration". Märk väl, det är ingen kött-kasse utan en mat-kasse, och även qornfärs är rimligen mat. (Undrar om reaktionen blivit lika stark om ett av recepten varit på tomatsoppa med mozarella t ex, grekisk sallad, eller ärtsoppa utan fläsk i, alltså mat många äter utan att kalla den för vegetarisk?)

Eller som veganen som fick betala mer för sina färdiga burgare i affären än köttätaren fick för sina och då ansåg sig diskriminerad. Eller för den delen på samma tema vegetarianen som vid jul fick rabattkupong på julskinka med sin ICA-buffétidning och då ville anmäla affären. (För vad? På vilka grunder? Ingen vet, tror jag).

Eller som klädköparen som veckan därpå såg "sitt" plagg till nedsatt pris, anklagade butiken för bedrägeri och krävde att få mellanskillnaden tillbaka. 

Eller t ex bussresenären som kände sig personligen utsatt och kränkt av att ombedas flytta sin väska från sätet bredvid så att en annan passagerare kunde få sitta där, för det fanns faktiskt lediga säten utan väska på längre bak!

Jomen ni hajjar... Vad vinner man egentligen på att vara sådär?

På tal om att vinna så saknar ni kanske (säkert) mina Melodifestivalrecensioner? Jag har det ultimata försvaret för att dessa uteblivit: det har helt enkelt varit för jädra usel kvalitet (typ en enda _bra_ låt på 14 bidrag hittills) så deltävlingarna hittills förtjänar inte ö h t att omskrivas! Såede!

I stället bjuder jag på en ordvits. En riktigt torr en. 


Hehehehehe!
😁😁😁

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...