söndag, februari 12, 2017

Man får vara glad för det lilla, som flickan sa.

Nu har vi haft det vintrigt och vitt här i flera dagar *kors i taket* och det verkar som att gränsen snart är nådd. Ljummare väder har påbörjat sitt intåg och snart är det väl slask för hela slanten. Så idag när även smärtgränsen för mina kognitiva förmågor som det så fint heter nåddes efter att ha förberett mig för samtal på sonens skola passade jag på att njuta av en härlig vinterdag. Eller eftermiddag. Eller timme i alla fall. Jag har sagt det förr och säger det igen; att bo nära havet är ett privilegium!




Den orörda buckliga snön var lite cool.
Bucklig snö, förresten. Det låter som en halvtaskig engelsk kriminalfilm 😀

Det mest spännande som hänt annars sedan senast var min lilla tripp till Lund i torsdags för allergiutredningen. Spännande inte bara för vilket resultat proverna kan tänkas ge utan även för att jag, som en del av er redan vet, har ett lokalsinne av digniteten "gå vilse i min egen bakficka". Eller bauglomma som vi säger på skånska. Och trippen började med att just det tåg jag tänkt ta för att inte vara ute i sista minuten var inställt, så det blev snålt med tid lik förbenat och jag blev tvungen att mot min vilja och ursprungliga plan byta till stadsbuss. Men, jag hamnade rätt 😊och kom t o m i tid. Hurra för mig!

Vad man kom fram till denna gången är för långt att dra här, men man kan sammanfatta det med att jag är en allmänt känslig typ (who knew??). Överkänslig t o m. Förrutom några rätt soklara allergier så verkar jag reagera på lite allt möjligt och även själva sticken vid pricktesten så de var lite knepiga att läsa av. Men, vem har sagt att livet, eller jobbet, ska vara lätt? Nej just det... 

Det slutade med att de tömde mig på blod, kändes det som i alla fall, för att ta några riktade tester mot vissa ämnen och beroende på de resultaten ska vi kanske sen testa med lite kontrollerad provokation. D v s utsätta mig för ämnet och se vad som händer. Bl a kan detta ske gällande mina älskade jordgubbar 🍓, och mot vanligt penicillin som ju hade varit himla smidigt om jag tålt numera. Men det är bara om de nu tagna proverna visar negativt så att säga. Så håll tummarna för det om ni inte har något vettigare för er (vilket jag har svårt att tänka mig eftersom ni läser min blogg). Det behövs i nuläget bara t o m 14 mars då jag ska prata med läkaren igen. Det fixar ni va?

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...