måndag, november 14, 2016

Vegandag. körsång och läskiga utmaningar.

Förra veckans helvegetariska dag blev i fredags. Och visst är ni hemskt nyfikna på vad en vegan kan tänkas äta? Tänkte väl det. Såhär såg min dag i mat ut;


Frukost: pannkakor. Ett litet experiment för att försöka få till det både animaliefritt och kolhydratsnålt... 
Till 2 st använde jag 1 dl havregrädde, 2 msk vatten, 1 msk kokosmjöl, 1 msk mandelmjöl, 1 msk fiberhusk och en nypa salt. Och rapsolja till stekningen. Det blev helt OK. Kokossmaken gick igenom lite men det funkade bra ihop med syrligheten från blåbären.













Lunch: tomatsoppa med linser samt varm osmmacka med den här osten från Astrid och Aporna på-->

Och den smälte faktiskt, jippi! Snart ska den testas i lasagne och på pizza också.

Mellanmål: fröknäcke med avocado, groddar, tomat och örtsalt.








Och så blev det dags för middag. Pulled Pork är ju himla poppis. Har ni hört talas om Fooled Pork? Har ni det så var det troligen ett vegetariskt alernativ till den dragna grisen som åsyftades. Pulled Oumph har vi testat förr, både hemma och på matställen ute där det faktiskt börjar dyka upp lite varstanns. Bland annat har Baba's Steakhouse här i sta'n det på sin meny och Max hamburgare har en oumph-burgare. Vegmes pulled-variant hade däremot ingen av oss ätit innan. Och vi lär inte göra det igen, för Oupmh var betydligt godare. Maken föredrog även konsistensen på den medan jag själv tyckte Vegme hade en liten fördel där. Men som sagt, totalt sett vann Oumph klart.

Som tillbehör hade vi pitabröd, grönsaker, coleslaw (på Vegmes majonäs och Sour Supreme), ugnsstekt potatis, extra babecuesås och ketchup. Och så drack vi vin som är Vegan Friendly såklart.

Och de som tror att man inte kan bli mätt på vegetarisk mat får en stor rapning till svar ;-)










Körsång då. Igår var det till slut dags för dagen K som i Konsert. Det finslipades in i det sista, justeringar gjordes så sent som på genrepet. Och jag tror nog att det blev rätt lyckat. I alla fall hade vi som sjöng en kanondag, och av reaktionerna att döma gjorde vi och Ola Salo inte publiken besvikna heller. När vi väl kom på plats... ett filmklipp avslöjar att det tog fem minuter för oss att gå in och ställa upp oss ordentligt ;-) 600 körsångare är ju..några stycken... Själv blev jag framkallad till främre raden av självaste Gabriel Forss ;-) "Där står en liten tjej till, kom fram här så du ser ordentligt!" Liten tjej, jojatackarjag ;-)

Här får ni ett smakprov i form av en av körens egna favoriter: Så som i himlen.


Happy Voices är det nya namnet på Du kan sjunga gospel-körerna, och det är ett passande namn. Dels sjunger vi inte bara gospel, och dels är vi verkligen glada när vi träffas och låter våra röster höras. Men lite ordentlig gospel bjöd vi också på. Med start ca 6 minuter in i nedanstående klipp, det tog som sagt lite tid att komma på plats ;-) 




Trots att jag från början stod oroväckande nära kanten på scen innan nån förbarmade sig över mig så jag fick flytta in några snäpp (och därmed slapp synas för alla :-D) så är det inte det jag i rubriken menar med läskiga utmaningar. Nope, utan det är ännu värre: Jag ska om några timmar till en ny frisör, igen! Jag tvingades ju se mig om efter en ny när tjejen vi gick till hela familjen flyttade för kärlekens skull. Kul för henne, trist för oss. Och jag blev väldigt nöjd med resultatet där jag var i slutet av sommaren, men dels kändes det lite dyrt (men jag var bortskämd innan, jag vet att hon vi gick hos låg lågt i pris) och dels så kanske jag kan bli ännu mer nöjd nån annan stanns? Så, jag chansade och bokade tid hos ytterligare en ny bekantskap. Om jag minns rätt är skillnaden i pris jämfört med förra gången inte så stor, men som sagt så kanske det blir ännu bättre? Och man ska ju utmana sig själv, så...  Ni lär väl kunna märka här på bloggen om jag överlevde eller inte :-D Spänningen är oooooolidlig, inte sant?


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...