söndag, oktober 23, 2016

Det svarta hålet...

... i tvättmaskinen eller torktumlaren som är skuld till så många udda par sockar eller strumpor har väl de flesta hört talas om och verkar återfinnas i en stor del av hemmen. Men här hemma ryms andra fenomen också, bl a sådana som får stora vinterjackor att försvinna. Jag begriper't inte... det är liksom inte så att en tjock jacka med lurvig luva bara kan ramla bakom byrån och gömma sig eller hänga på samma galge som en annan jacka så att man inte ser den. Den ryms inte heller i någon ryggsäck eller möss- och vantlåda. Den är bara puts väck!

Jag har förvisso en jacka till, en riktigt lång varm skön sak som tjänstgjort som jobbjacka de senaste åren, så jag lär inte behöva frysa arslet av mig i vinter. Men ändå... Skumma saker händer. 

På tal om skumma saker kom jag osökt att tänka på skumtomar, och på tal om skumtomtar kom jag att tänka på julmust, och från julmust är steget inte långt till glögg. Det känns som att jag gick i shorts härom veckan bara och ändå är det dags att sätta årets badrumsglögg så att den kan avsmakas till första advent. Ja jag kallar den så, badrumsglögg. Den brukar benämnas garderobsglögg eftersom just garderoben är en populär plats att ha den jäsandes, men jag tycker inte att glöggstank på kläderna är något att eftersträva. Så min får jäsa i badrummet, därav badrumsglögg. Helt enkelt. 
Förra årets brygd.
I år får adventsmyset ytterligare en dimension då vi fått äran att vara faddrar till en go' liten tjej som döps just första advent. Vi har redan sedan tidigare samma fina uppdrag åt hennes storebror, så tydligen har vi gjort något rätt i alla fall ;-) Och jag tycker det är rätt häftigt att ha vänner i så olika skeden av livet, några är i det absoluta småbarnsstadiet och några har börjat njuta av livets efterrätt i form av barnbarn. 



Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...