tisdag, september 20, 2016

Hur vill ni ha era maränger?

Viktig fråga, inte sant?

Vill ni ha dem frasiga och luftiga så de liksom smular ihop i en söt liten hög och försvinner i munnen? Då är jag nog en fenomenal marängbakerska i era ögon. Eller munnar... 
Vill ni ha dem sega och mer "kakiga" så de varar längre än 1 1/2 sekund i munnen? Då är jag mindre lyckad. Eller inte lyckad alls.

Tyvärr tillhör jag själv den sista gruppen. Men, de var ändå bra att ha när jag efter upplägget kom på att jag glömt sockra grädden till lowcarbkladdkakan.

På tal om kakor... Pannkakor hade jag inte gjort på ett bra tag när jag i söndags blev akut sugen, vilket passade bra då jag hade mjölk med passerat bäst före-datum som behövde användas. Eftersom jag FÖRSÖKER äta så som jag faktiskt mår bäst av så blev det en kolhydratreducerad variant, 3 ägg vispades ihop med 3 dl mjölk, 1 msk fiberhusk och 3 msk kokosmjöl och så stektes de i fettsnål panna som bara penslats med lite smält smör. Efter att ha stått och svällt ett tag såg smeten ut ungefär som färglös gammal tjock äppelmos ;) men resultatet var aldeles utmärkt! 
Gör man dem lite tjockare är de jättegoda med vispad grädde och bär till, och då räcker det långt med bara en. Och tunnare tycker jag de är godast med bara lite socker/sötningsmedel på (det senare alternativet för mig då).
Man kan göra utan kokosmjöl med och öka på fiberhusken i stället men dessa blev mer lika "vanliga" pannkakor.

På tal om att må bra så damp det idag ner en kallelse till den specialistmottagning jag stått i kö till. De jobbar främst med två av de sjukdomar som jag ev. misstänks ha. Nu blev det påtagligt nervöst... men jag ser samtidigt fram emot det. Inte själva besöket i sig  men den ökade klarhet jag lär kunna få efteråt vare sig det ställs någon diagnos där eller ej, vare sig sjukdomarna utesluts eller bekräftas. Bra tajming blev det också då jag dels nyligen beställt utskrift av alla provsvar och anteckningar från både vårdcentralen och akutsjukvården och dels för att jag har en bokad tid hos min husläkare veckan därpå. Hoppas bara att maken lyckas ta sig ledigt den dagen också. 

Tycker ni att de senaste blogginläggen ser annorlunda ut? Då har ni rätt, jag bloggar från telefonen och kan bl a varken ändra typsnitt eller placeringen av fotona. Men datorn står precis som förra gången i ett annat rum och jag pallar'nte gå dit. Nej jag är inte lat! Jag är sparsam med orken. Energiekonomisk, if you will.  

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...