lördag, september 17, 2016

Det blev en lååååång sommar...

... i år, folk havsbadar och har sig till höger och vänster flera veckor in i september och nätterna är fortfarande i mitt tycke olidligt varma och klibbiga. Det är ju många som uppskattat det varma vädret, det är inte så svårt att förstå, men den förlängda sommaren verkar även ha förlängt bananflugeperioden! Dessa små envisa jäklar i massor... Vi dammsuger och torkar och slänger ut matavfall med mera fort som attan och har även kört med vinäger-tricket. Utan önskad framgång. Vi kan inte ha nåt fruktfat, inga färska blommor (åtminstone rosorna vi hade förra helgen var rejäla bananflugemagneter), och kanske värst av allt: vi kan inte ha nån öppnad vinbox inne! Hemska öde!! 

Idag är det i alla fall lite mer normalt septemberväder tror jag, så kanske är det slut på värmen snart och flugjäklarna kan huttrandes och frysandes dra nån annan stanns.

Förrutom att jaga flugor så försöker jag samla ihop lite husmorspoäng. Igår bakade jag kladdkaka, gjorde en god kolhydratsnål i våras men minns inte vilket av recepten jag använde då så jag får väl testa dem igen allihopa (denna kakan blev ätbar typ men det var inte rätt). Och idag gör jag yoghurtglass i en blåbärsvariant (testade förra helgen - goood!) och en vaniljvariant (testade ett annat recept en gång men vaniljsmaken blev för skarp och nästan bitter). Av äggvitorna som blev kvar ska jag försöka göra något jag aldrig lyckats med: maränger! Om jag inte återkommer med någon rapport kan ni utgå från att jag inte lyckades denna gången heller.

Annars? Tja, bowlingsäsongen är igång igen. Jag har tänkt testa att spela så smått nån gång här framöver men har hittills inte kännt mig bra nog i kroppen. Men jag har i alla fall något att göra; agera publik och fanclub både på hallseriematcherna, träningarna och seriematcherna. I hallserien ingår jag faktiskt i ett lag som sisteman och tanken är att jag då ska kunna spela någon enstaka gång.

Och så är jag igång med en ny termin med gospel! Där kan vi snacka friskvård! OK jag är helt slut dagen efter, men det ger mig samtidigt något tillbaka. Själslig energi inte minst. Och det finns ju faktiskt vetenskapliga belägg för att körsång är bra för hälsan! Jag tycker faktiskt att friskvårdsbidraget från arbetsgivaren borde kunna gälla för det också... 

Nu - till marängerna!!! Wish me luck. 


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...