lördag, juli 16, 2016

Stenar, stenar och ännu mera stenar. Plus en kakform.

När det här är över vill jag inte flytta en enda sten mer i hela mitt liv! Inte nå'n stor åtminstone.

En mindre del av stenarna från framsidan har nu blivit till ett litet stenröse bredvid hammocken, i röset har jag bl a placerat en kruka jag hittade på loppis, nu med nån form av marktäckande växt i som jag inte vet namnet på, lite murgröna samt ett hjärtformat fågelbad.
Stenröse 1.
Idag har jag bestämt att fixa ett stenröse till, ett lite större. I ena hörnan av vår trädgård, bakom ett stort plommonträd, vistas vi i princip aldrig. Där finns nu en avsågad trädstam (hur man tänkt när man placerat ytterligare ett träd där i hörnan vete katten) samt ett gäng rätt slöa tätt stående buskar (hur man tänkte när man dessutom placerade flera buskar nära varandra bakom trädet som stod bakom plommonträdet vete nog inte ens katten). Så, stammen ska behållas men i övrigt ska allt röjas bort och så ska det bli ett stenröse där med. En väninna ska skicka sticklingar av stenpartiväxter och de ska jag stoppa ner när jag fyllt håligheterna med jord. Vi lär liksom fortfarande inte vistas direkt i den hörnan men snart kan det åtminstone se hyfsat trevligt ut där. Och som bonus tar vi hand om en del av stenarna och får färre att försöka bli av med ;-)
Början till stenröse 2.
Och på tal om stenar så har vi nu valt nya sådana. Ja, de små rackarna alltså som ska läggas på marken ut mot gatan. Vi valde mellan två olika och enades snabbt om att den ljusare av de två var bäst. Så nu ska det beställas! Här är en liten liten försmak. Tänk på att husfasaden ska målas också, i en relativt mörk grå färg. Därför ville vi inte ha för mörka stenar.

Målningen av huset blir det största projektet, idag har vi till slut enats om nyans och köpt färgen. Första steget blir att tvätta, andra att grunda ytorna med silikatbinder, SEN kan det roliga börja, Eller, det är väl tveksamt hur roligt man tycker att det är till slut ;-) Jag har i alla fall tjuvstartat lite bara för att se hur färgen ser ut på riktigt och hur den ev. ljusnar när den torkar. Det blir nog bra, en fin kontrast mot de vita trä- och plåtdetaljerna.

Förrutom färg har jag köpt en gammal rund kakform med hål i. Betydligt billigare ska sägas ;-) Om jag tänkt baka? Nej, plantera blommor. Såhär:
Det blev mycket trevligare runt parasoll-stången, som vi inte orkar ta bort mellan varje användning, tycker jag.

Nu har jag suttit på röva i ett gäng timmar och väntar som bäst på att maken ska bli klar med maten. Kroppen är matt och väldigt o-sugen på att samarbeta, efter en annars hyfsat pigg period faktiskt, så jag behöver samla krafter inför kvällens sena nöje: tAKiDASommarRock i Svedala! Före det lite lyssnande på ett enligt ryktena bra Kiss-tributeband, Dressed To Thrill. Lite extra valuta för pengarna... Jag återkommer kanske med en recension :-)  Tills dess, må gott!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...