lördag, november 21, 2015

Religionen är roten till allt ont.

Religion är för de som inte kan tänka själva.
Förbjud religiösa samfund!
Enda skillnaden mellan Bibeln och Harry Potter är att Jesus har skägg.
Bara ointelligenta människor tror på Gud.
Och så vidare... Nej, det är givetvis inte mina åsikter men det är ganska vanliga uttalanden nu för tiden, i synnerhet på sociala medier.

De flesta svenskar nöjer sig dock med att vara tämligen ointresserade av kyrkan och många är tydliga med att de inte är kristna eller troende på annat sätt, och en del är inte ens i närheten av en kyrka nån gång.  Julen är inget undantag, de flesta skänker inte en tanke åt varken Jesus eller religionen ö h t under sitt julfirande och de flesta inslag i det har inte en kristen grund. Men... plötsligt händer det något. Oj vad viktigt det är att skolavslutningen ska firas i just kyrkan och oj vad hemskt det är att en muslim är julvärd i TVn, plötsligt ska kristendomen vara central. Hur går det där ihop?

Jag är troende kristen och har en del inslag i mitt julfirande som absolut hör religionen till, men desto fler som INTE har det. Och jag har inte det minsta problem med att någon som inte är kristen, vare sig denne är ateist eller av annan religiös tro, är julvärd i rutan. Det är inte så att hon förättar julmässan direkt...

Nu finns det säkert sakliga argument för att Gina inte är nån lämplig julvärd, hon har gjort lite tveksamma uttalanden genom åren som inte riktigt kan försvaras med att hon är komiker. Tycker man att hon är ett dåligt val p g a detta kan jag köpa det, även om min egen bild av henne inte leder mig till samma slutsats. Men att hennes olämplighet skulle bero på att hon inte är kristen är i de flesta fall inget annat än hyckleri.

Tack för ordet.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...