söndag, september 06, 2015

Man ska hålla vad man lovar.

Och min bloggbeskrivning utlovar bl a en blandning av skoj och allvar. Allvar har det blivit en hel del av på sistone, så nu är det dags för nåt skoj. Även om man såklart kan ta även skojet på största allvar :-D Vissa är mer tävlingsinriktade än andra... en del såpass att det snarare heter "dåliga förlorare". Jag pratar om ölbrännbollen. Det är allvarligt skoj!

På tal om tävlingsinriktade...:

Brännbollen så. Igår bröts en typ 30-årig tradition: vi utsocknes vann över lokalbefolkningen! Utan minsta lilla fusk, jag lovar! :-) Trots att delar av hemmalaget ville införa nya regler mitt under pågående spel. Och trots att vi under ca två femtedelar av matchen var i starkt numerärt underläge. Jag har sagt det förr och säger det igen: det viktigaste är inte kvantiteten utan kvaliteten. 



Själv bidrog jag väl inte med så mycket brännbollsmässigt. Jag kan varken fånga eller kasta med mina händer just nu så hälften av tiden var jag typ hejjarklack. Och några helvarv stod jag inte heller för, föga oväntat. Men jag träffade faktiskt bollen :D så att de andra också kunde springa in och lyckades nog störa nån av motståndarna med :-D Så lite av äran för vinsten tar jag faktiskt åt mig. Peter gjorde två helvarv och tog några lyror så han bidrog nog med lite mer än jag ;-) 

Efter allt sportande satt det fint med lite käk. Och lite mer öl, bland annat. Och så var festen igång. Samtalsämnena spann från pessar och menskoppar via film och musik till flyktingkris och rasism. Kring den musikaliska underhållningen brast det lite i planeringen, kommunikationsmiss antar jag, men sammantaget blev det en skön blandning och en hel del dansande. En hel del foton också, främst från väninnans dotter som är en jäkel med kameran. Jag både fasar för och ser fram emot att få se ett urval så småningom :-)

Lite fastnade även i min kamera.



 Några rumpor fastnade också :-)


När musiken tystnade kl 1 blev det lite undanplockning, fler oerhört seriösa och världsomvälvande samtal, regnig promenad och nattamat innan vi till slut stöp i säng, vi och vårt värdpar. Idag är det inte mycket krut kvar i denna burken ;-) och kroppen talar högt och tydligt om att den ägnat sig åt aktiviteter den inte är van vid (lägg ner den snuskiga fantasin nu!) Men det är det värt! Tror jag. Jag kanske omvärderar imorron...





1 kommentar:

Unknown sa...

Synd att jag inte klarade av att ta mig dit 😢

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...