onsdag, september 17, 2014

Ärligt talat. Det äcklar mig.

Det här snacket om vi och dom, och om "våra egna" kontra de där andra, äcklar mig. Ja verkligen äcklar mig. Vi är fan människor hela bunten. Vi är inte olika arter som behöver slåss mot varandra för vår överlevnad. Vi är alla människor med olika bakgrund, olika personligheter, olika förutsättningar, olika erfarenheter och olika behov av hjälp och stöd. Vårt människovärde och vår rätt att bli respekterade ska inte bygga på hudfärg, ursprung eller religion. Vi är inte vi och dom, vi är bara vi. Människan. En del av oss begår vidriga handlingar, samtliga av oss begår fel. De handlingarna tillhör den som utför dem, inte samtliga med samma hudfärg, samma religion, samma yrke, samma ekonomiska situation, samma etnicitet, samma ålder, samma sexuella läggning. Oavsett om vissa handlingar och vissa beteenden är vanligare inom vissa grupper kan hela dessa grupper inte hållas ansvariga för dem. För vi ÄR alla individer i den stora grupp som kallas... människor.

Nej detta handlar inte om hurvida vi ska ta emot fler eller färre flyktingar och andra invandrare. Detta handlar inte om åsikter i sakfrågor som samkönade äktenskap, böneutrop eller klassamhällets vara eller inte vara. Utan det handlar om att inte bli bedömd och bemött som den människa man är, som den individ man är. Med rätt att bemötas som dem vi är, inte utifrån varifrån vi kommer Att inte rätten till sjukvård och undervisning t ex ska avgöras om man tillhör "våra egna" eller de där andra. O s v.

Det är inte vi och dom. Alla människor är "våra egna". Allt annat... äcklar mig.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...