fredag, december 14, 2012

Det är inte så att jag inte bryr mig.

Men jag orkar bara inte med dessa eviga diskussioner om nationalsånger i skolan, pepparkaksgubbar i Luciatåg eller som nu senast, den svarta dockan och leksaksgubben på hjul i Tomteverksta'n (som anses spegla stereotypa bilder av svarta och judar). Inte just nu i alla fall. Jag blir mest så förbannad över att de som slåss hårdast för att dessa inslag ska bort säger sig agera emot rasism, utanförskap och olika värden beroende på ursprung... för vill man motverka rasism är det där helt fel väg att gå. Det stärker bara uppfattningen om det mångkulturella som ett problem, det förstärker bara vi-och-dom-tänket... och det är nästan uteslutande inte våra så kallade nysvenskar som säger sig bli kränkta hit och dit utan det är andra personer som liksom bestämmer åt dessa att de _bör_ känna sig kränkta, ändå används diskussionerna som slagträn av de som vill motverka det mångkulturella, som ger människor olika värden beroende på ursprung. Av de som "inte är rasister, MEN...." Som sagt, det gör mig förbannad. Och jag önskar att orken räckte till ett större engagemang i frågan. Men det får räcka där, för tillfället... Ut med lite frustration i bloggen, det är bland annat det den är till för.

Så, nå jul lär det väl bli. Med eller utan svarta dockor och gubbar på hjul. Och vad är viktigast på julen? Jomen absolut, gemenskapen och allt det där. Såklart. Men utöver det?

Just det: maten! :-) Igår gjorde jag en laddning Johanssons frestelse och stoppade in i ugnen. Den tillsammans med senapsgriljerade quornfiléer och ägg lär utgöra basen i min vegetariska julaftonsmat.








På tal om mat så hade Simon en riktigt riktigt bra dag igår. Först jullunch på skolan, inkl. revben. Och sen rotsaksgratäng och prinskorv hemma. 2 tummar upp!
 
 

















Och så drömmer jag om en vit jul. Ja aldeles vit av snö alltså... Nu har vi fått behålla snön i typ en vecka (eller? Jag minns inte riktigt), vi kan väl få behålla den ett par till åtminstone??















Vad sa du? Hur det går med pluggandet? Oj, nu hör jag dig väääääldigt dåligt...

1 kommentar:

Nini sa...

Vill bara säga att jag håller med dig så fullständigt som man kan göra. Jag skrev ETT inlägg i frågan på fb, men tänkte sen att jag ska lägga min energi på annat.
Som att prata med den som säljer Aluma. Att lämna plats på sätet åt kvinnan med barnvagnen på bussen. Att ge en cigg åt uteliggaren på centralen.
Alldeles oavsett ursprung, utseende, etnicitet, religion, föräldrar, ekonomi, kön, klass eller what ever...

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...