I god tid före drycken ska avnjutas, gärna kvällen innan, sammanförs en halv flaska rött vin (behöver inte vara nåt jättefancy) med bitar av ett äpple, en citron och en apelsin samt en hel kanelstång. Det får stå och gotta sig tills strax innan härligheten ska serveras. Då silar man det, kastar frukten och sparar själva vinet liksom... och tillsätter sen nya fräscha bitar av citron och apelsin samt resten av vinflarran som faktiskt gärna har fått stå kallt. Jorå, kallt rödvin it is. Och som slutkläm: 2½ dl kall apelsin-Mer (eller annan kolsyrefri apelsindryck av liknande art), 2 dl kall sockerdricka och gärna ett gäng isbitar. Njut!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".
Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...

-
Tomtegröt, risgrynsgröt, julgröt... Kärt barn har många namn. Att vi äter risgrynsgröt till jul beror troligen på att risgryn förr var dyr...
-
Att pepparkakor heter just pepparkakor trots avsaknad av peppar behöver egentligen inte vara så jättekonstigt. Peppar sägs nämligen dels ha ...
-
Så till julens kanske svåraste och största fråga: hur ska vi servera risgrynsgröten? Ska gröten vara kall och saftsåsen varm? Eller ska gröt...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar