tisdag, augusti 28, 2012

Idag för 9 år sedan...

... föddes vår son. Och vi hade ingen som helst aning om det. Ja i de flesta delar är föräldraskapet det samma vare sig man adopterat eller fått barn på mer traditionellt sätt ;-) Men vissa bitar är lite... lite mer udda.

Och på tal om udda föräldraskap så var det dags för den årliga Indien-träffen i helgen. Årets event. Men den blev lite stympad för vår del i år, p g a sjukdom så kunde vi inte köra upp på lördagen vilket vi alla 3 var lite ledsna över. I stället spenderades lördagen mestadels i viloläge, förrutom när Johanssons HamburgerHak serverade middagen.


Som tur är kryade sjuklingarna på sig rätt bra under dagen, så vi beslöt att sticka upp till träffen tidigt på söndagsmorgonen för att anlända lagom till frukosten. 2½ h i bil, enkel resa, för att umgås i typ 5 h... det kallar jag engagemang ;-) Halva resan var i fullkomligt ösregn, men som tur är hade de haft uppehållsväder större delen av lördagen. Eller, mest tur för de vuxna. Barnen hade inga problem med att vara ute i timmar fast himlen sprungit läck...

Efter frukosten blev det en regnvåt promenad. Vi lyckades glömma våra gummistövlar hemma innanför dörren, men regnkläder hade vi i alla fall. Och Simon hoppade i alla vattenpölar ändå, för smarta mamma hade tagit med ett par extra jympadojjor så han kunde byta till torrt efteråt ;-)

Efter ytterligare några timmar snack och stoj och skratt och mat ;-) så var det dags att bege sig hem igen, och börja se fram emot nästa års träff. 10 familjer deltog totalt i år, två av dem var dock bara med under lördagen så de missade vi att träffa, ett härligt gäng med en hel drös härliga ungar av blandad härkomst. Ja för även om Indien är den gemensamma nämnaren finns andra ursprungsländer också representerade i vårt gäng. T o m Sverige :-)

9-åringen då? Jo han blev först väckt av sin pappa tiiiidigt, det var jätteviktigt att Peter skulle gratta honom på morgonen också. Sen somnade han om för att väckas igen av sin ömma moder en och en halv timme senare. Önskefrukost blev det, tack och lov av enkel sort ;-) Och dessutom en present som föll honom väl i smaken... :-) Star Wars påslakanset! Äntligen!




Själv har jag en "ledig" förmiddag där jag pillar och grejar med både min egen och Simons skolgång och dessutom förbereder för ankomsten av våra nya småttingar på jobbet. Ja, förrutom att jag väcker liv i bloggen igen då...


1 kommentar:

Ewa sa...

Äntligen verkar jag kunna kommentera din blogg, skam den som ger sig ;-)Grattiskrama Simon från oss, vi ses nästa år! Kram!

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...