lördag, april 21, 2012

En helt vanlig fredag...

... i det Johanssonska hemmet var det inte igår, ärligt talat. Dels är Peter och Simon oftast på bowlinghallen efter avslutad jobb- och fritidsdag, dels så bakar jag i princip aldrig. Av två skäl. 1: Jag bör verkligen inte äta det som bakas men har så svårt att låta bli. 2: När jag bakar måste jag följa recept och det är så trist.
Men, när bowlinghallsbesöket uteblev, kompisarna var borta resp. sjuka och Simon var såååå uttråkad (filmerna beslagtagna i torsdags och han har ju bara typ tusen leksaker vettni) så föreslog den goda mordern ett litet bak. Och så blev det.

Chokladmuffins är ju gott och enkelt. Och som den yrkesskadade morsa jag är passade jag på att föra in lite matte-träning i det hela. Dubbelt - hälften o s v.





Resultatet: -->











Men man kan inte leva på kakor allena, sägs det. Och grillat är ju godast, enligt Burger King i alla fall. och så blev det. Grillat alltså, inte Burger King.

Den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge? Simon håller inte med.





Så fick nya mathörnan i vardagsrummet invigas också. Det funkade... Och vi kom på att om vi har så många gäster att några måste sitta vid soffbordet och käka så har de två borden mycket mer kontakt liksom med varandra nu med den nya möbleringen. Nu har vi ju stora fester så sällan att vi inte direkt kan möblera bara utifrån en sån sak, men det är en bonus åtminstone.




Efter maten satt det fint med en kvällspromenad. Inte så lång, men ändock... och Simon fick ge varsin muffins till mormor och morfar ;-)









Titta mamma, jag är en smurf!!!
Eh, okej...









Nya placeringen av soffgruppen måste ju också testas. Och jodå, det funkar!! Soffryggen mot fönstret (fast inte intill, det är mellanrum så man kan gå där mellan liksom...) är som sagt ett litet aber, men det är å andra sidan ingen prunkande rosrabatt eller så där utanför utan under sommaren står utemöblerna där... med soffryggen mot fönstret ;-) Så det ena tar väl ut det andra.






Myyyyys!

Så, slut på insighten i Johanssons rafflande liv för denna gången. MEN, idag lördag är det EFIT-dag så snart fylls det på med mer högintressant material.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...