onsdag, februari 08, 2012

Jag har en ny drog.

Min nya drog är de där 112- och SOS-serierna på TV. Poliser, brandmän, ambulansförare och -sjukvårdare. De är mina hjältar... En del av dem är helt fantastiska, hur de orkar vara korrekta och sansade trots att att situationen är hotfull och bemötandet minst sagt otrevligt. Hur de kan vara lugna och lysa av medmänsklighet och ställa de rätta frågorna och säga de rätta lugnande kommentarerna när det de möter är både skrämmande och obehagligt. En del menar säkert att "de gör sig till lite extra framför kamerorna", men njä... den proffsigheten kan man nog inte spela, om man inte samtidigt är en extremt proffsig skådespelare ;-) Som han polisen i Kristianstad, kan det vara Rolf han heter? Han kan möta de mest otrevliga ohyfsade och hotfulla människor som man måste ta i med hårdhanskarna mot och ändå bemöts de med fullständig respekt. Det där har min respekt, helt klart.

Och lite är jag min egen hjälte också ;-) Jag har VABat måndag-tisdag. I måndags låg vi mest i sängen, när vi inte var hos veterinären med katten som är sjuk i urinvägarna igen, men igår hade både jag och Simon lite mer energi. Så, jag satte ihop en IKEA-hylla, aldeles själv. Utan vin ;-), och utan att jag svor en enda gång! Och sen in med hyllan på Simons rum där vi städade och röjde och sorterade. Och resultatet är att allt utom Peters gamla bondgård får plats i nån av hyllorna. 

Tyvärr tog jag inget före-foto. Rummet var verkligen fullt med grejer, lådor och bilar och pryttlar i alla hörn och över halva golvet. Delvis p g a latmaskeri och slarv, men också mycket för att det helt enkelt fanns för lite förvaringsmöjligheter. Men, inte nu längre!

Det är t o m röjt på skrivbordet så att man faktiskt kan göra vad det är avsett till.

Hyllan där till vänster är mitt mästerverk :-)

Men åh vad jag önskat att hans rum hade varit större. Eller ännu hellre att huset hade haft ett rum till. Eller två, så jag kunnat ha ett gym-rum också ;-) Men i alla fall, det hade varit skönt om Simon haft ett sovrum och ett lekrum. Ett lekrum som inte hade behövts röjas så ofta. Ett lekrum där stora legobyggen kunnat stå kvar och inte behövt röjas undan för att man ska kunna gå fram till fönstret eller sängen utan att riskera att förstöra antingen bygget eller sig själv. Men visst, det är lyx-problem. Och det kommer aldrig att hända, huset lär inte byggas ut liksom... Men, fantisera får man väl?

1 kommentar:

Pappan din sa...

Håller med dig om 112. Har följt detta i flera omgångar nu och är lika fascinerad. Och i TA kan man läsa idiotiska insändare från folk som blivit omkörda av en polisbil och undrar om det verkligen var nödvändigt.

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...