lördag, april 30, 2011

Tänt var det här!!

Och lite mer tänt än vad det var tänkt... Men mer om det sen. Vi tar mitt valborgsfirande från början. Efter utebliven sovmorgon, blom-inköp bland pensiosar och pelargoner på torget och månadens sista gym-pass blev det grillad middag. Eller, delvis i alla fall. Salladen och rödvinssåsen fick hålla sig borta från grillen, och vinet i form av en flarra Chianti likaså, men de marinerade quornfiléerna fick gotta sig en stund på gallret bredvid Simons och Peters kotletter. Och gott var det...


Sen var det som vanligt dags att gå ner till stranden och majbålet. När vi kom dit var det lugna puckar...


... men till slut skulle det tändas på då. Vilket inte riktigt gick som det skulle. Såväl bensindunken som jackärmen på påtändaren började nämligen brinna, det sistnämnda tror jag inte ens han märkte själv förräns elden där självdog. Han var så upptagen med att göra sig fri från bensindunken och dämpa lågorna på gräsmattan runt själva bålet. Lite smådramatiskt sådär var det en kort stund, men sen blev det mest varmt. Jättevarmt. Varmt så in i... kattsingen. Så vi begav oss ner närmare vattnet.



På väg hem gick vi förbi ett av forten på stranden, och det visade sig vara öppet! Det har vi aldrig varit med om förr och var såklart tvungna att ta oss en titt. Och förstod av bokstäverna på "väggen" att vi inte direkt var först.


Lite mer lek i och på fortet blev det. Simon poserade och beordrade fotografen ( d v s jag) att ta foto från alla möjliga vinklar och på alla möjliga kroppsställningar. Här är det nån sorts Star Wars-skjutning som pågår.


Ja det blev lite kallt när vi lämnade brasan, så väl hemma igen satt det fint med en Irish Coffee. Kaffe dricker jag inte. Urk! Whiskey dricker jag inte. Blä! Men kombinationen av de båda, plus grädde och sött, är finemang. Och jordgubbar med vaniljkesella satt fint till.


Hockeyn på TV var däremot inte mycket att hurra för. Rena Norge-historian...


Nu är det snart Maj månad, och jag och Kotten ska ta och knyta oss. Godnatt alla, och hoppas ni hade ett bra Valborgsfirande!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...