onsdag, juni 11, 2008

Heja Norge!

Norge är första land i Norden att ändra äktenskapslagarna så även samkönade par kan ingå äktenskap. Inte en dag för tidigt! säger jag.

Det finns säkert argument emot samkönade äktenskap som jag kan förstå och se sansen med även om jag inte håller med om dem. Men politikern i det kristna partiet i Norge som jag hörde på radion kom med ett av de sämre: Det krävs en man och en kvinna för att det ska bli barn, därför ska äktenskap bara finnas för en man och en kvinna. Hmmm, det säger en hel del om den mannens inställning och attityd till både barnlösa äktenskap och om barn födda utanför äktenskapet.

4 kommentarer:

En häxa på Vift sa...

Det är ju lite knepigt det där.... finns ju för och emot i alla frågor i och för sig.
Jag tycker det är helt okej om homosexuella får gifta sig, men jag förstår också de präster som inte kan vara vigselförättare pga sin tro och övertygelse...
Men funkar det inte kyrkligt så finns ju då alltid den borgerliga modellen och alla präster hakar ju heller inte upp sig ordagrant på bibeln heller så helt klart ett bra nytänk av Norge.

Jennie sa...

Det kommer inte att ligga nåt krav på kyrkan och prästerna, det kommer att vara upp till dem, men alla ska ha rätt till en borgelig vigsel.

Anonym sa...

Ja en del argument är verkligen så sanslöst dåliga så att man blir mörkrädd.

Anonym sa...

Ja, heja Norge! Ett av de klokaste länder jag vet!
Förutom "vissa" politiker då...

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...