tisdag, december 07, 2021

Lucka 7.

Friends-fans kĂ€nner igen GIFen 😁, ni andra ... Tja, synd för er.

7 december Ă€r hĂ€r, och idag har flitens lampa lyst i det Johanssonska köket. Frun i huset flög (typ) ur sĂ€ngen ganska tidigt idag i fortfarande halvsovande tillstĂ„nd, fullt övertygad om att brandvarnaren tjöt. Men icke, det var bara en lastbil eller liknande i gatan bredvid som backade. DĂ€r och dĂ„ togs beslutet att inte Ă„tervĂ€nda till bingen utan försöka fĂ„ nĂ„t gjort. Jag piggnade liksom till rent automatiskt dĂ€r och har t o m sovit riktigt bra i natt, om Ă€n med helknĂ€ppa drömmar, sĂ„ det gĂ€ller att passa pĂ„. 

Sagt och gjort, under loppet av nĂ„gra timmar fĂ€rdigstĂ€lldes de tryfflar som pĂ„börjades hĂ€rom dagen, en mindre laddning knĂ€ck och kola kokades och ett gĂ€ng chokladplĂ€ttar stektes. Det var egentligen inte sĂ„ jobbigt, det Ă€r liksom en massa vĂ€ntan inblandat i leken och arbetsstolen kom vĂ€l till pass. Största utmaningen var att fĂ„ dessa gröna saker snygga, och det gick vĂ€l ... hyfsat 👍. PĂ„ fredag blir det avsmakning för första gĂ„ngen!

Idag Ă€r det internationella dagen för civil luftfart. Jag har nog inget mer att tillĂ€gga dĂ€r, men ni kanske ville veta? Angela och Angelika har namnsdag, attacken mot amerikanska flottbasen i Pearl Harbor Ă€gde rum för 80 Ă„r sedan och Prins Bertil gifte sig med sin Lilian detta datum 1976. 

En promenad har det ocksÄ blivit idag, antagligen veckans enda, och nu Àr det vilolÀge som gÀller i nÄgra timmar. IkvÀll Àr min plan att slÄ in julklappar. Visste ni att det anvÀnds, och slÀngs, flera hundra miljoner meter julklappspapper varje Är? Det blir mycket att Ätervinna det, och för att inte vinsten med Ätervinningen ska utebli gÀller det att vi sorterar det rÀtt. Pappret ska sorteras som pappersförpackning, inte bland tidningar och andra papper, och snörena ska inte hamna bland plastförpackningar utan i restavfallet. (kÀlla: ww.sysav.se)

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag fĂ„r vĂ€l bli klar med detta Ă€mnet nu nĂ€r vi gĂ„r in i adventstiden och det snart Ă€r jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...