lördag, december 18, 2021

Lucka 18.

 

Idag är det lördag den 18 december och jag har i skrivande stund hittills enbart varit uppe ur sängen för att gå på hemlighuset. Mat och dryck har levererats in till mig, datorn lyfts upp av min betjänt, mysbelysning tänts av densamme o s v. Nu hände en del igår som inte ingick i planen och som gjorde uppladdningen usel, men jag var ju på konsert igår så att jag är nästintill däckad idag är kalkylerat. Det är nästan så jag är "bättre" än jag trodde, men det har ju inte gått så lång tid än och beslutar sig PEM för att slå till (post exertional malaise, kardinalsymtom vid ME i form av kraftig ökning av diverse symtom inkl, kraftlöshet) ordentligt lär det ske ikväll eller imorgon. Men, mer om konserten i separat inlägg.

Det är en fin väninnas födelsedag idag 💖 och jag ser fram emot mellandagarna då vi gör ett nytt försök att träffas efter att det behövdes ställas in senast. Hon delar födelsedag med självaste Brad Pitt som fyller 58 år. Abraham har namnsdag, hebréernas stamfader ni vet?!

Idag är det kakans dag, men jag tänker inte äta nån kaka. INTE. Det är även internationella migrationsdagen, en FN-dag. Jag har inte planerat att migrera heller ... men antalet migranter i världen är stort, i många fall är det långt ifrån frivilligt. och dagen instiftades år 2000 för att uppmärksamma och belysa detta. 

Apartheidmotståndaren och ickevåldsaktivisten Steve Biko som dog bara 30 år gammal, officiellt p g a hungerstrejk men det framkom senare att han torterats och misshandlats, föddes idag för 75 år sedan. Omständigheterna kring hans död ledde till att omvärldens ögon riktades mot apartheidregimen, något bl a Peter Gabriels låt Biko från 1980 handlar om, och bidrog till att slutligen vända oppinionen mot dåtidens styre. 

Något sent, men bättre sent än aldrig, är årets glögg filtrerad och upphälld på flaskor. Ett jobb jag suckat åt mycket i många år då det tar sån tiiiiiiiid. Förra året fick jag tummen loss och köpte en kaffetratt till så det i alla fall kunde gå dubbelt så snabbt. Sen mot slutet, såklart, testade jag med hushållspapper i stället för kaffefilter och upptäckte att det går betydligt snabbare men ändå var good enough om än inte så klart liksom som jag helst vill ha det. Så nu när jag faktiskt överlät det helt till maken så gick det ju snabbt som attans! Eller okej allt är relativt men, ni fattar. Jo men var så god, bara dra glädje av min klokskap!

Allra godast är glöggen året efter, men mycket talar för att denna kommer att avsmakas redan på julfesten i januari ty av det vi hade kvar från förra årets gick det åt en hel del förra helgen 😉.

Nu hör jag att maken börjar med brunkålen ... och jag skulle behöva en näsklämma. Fy bubblan! 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...