måndag, december 13, 2021

Lucka 13.

 

13 december innebär ju Luciadagen. Och Lucia kan ni väl allt om vid detta laget så jag behöver inte utbilda er om henne, eller? Men visste ni däremot att Lisen och Lisette delade namnsdag med Lucia mellan 1986 och 1993? Nej jag misstänkte det.

13 ses ju som ett tal som bringar olycka, och det sägs bl a härstamma från det faktum att de var 13 kring bordet under Jesus sista måltid. Det är åtminstone inte fredag idag ... 

Jag satte faktiskt igång TVn i morse när Luciamorgon sändes och förväntade mig att slockna illa kvickt så fort sonen gått hemifrån eftersom jag sovit ytterst lite i natt. Men jag höll mig faktiskt vaken, de finstämda sångerna till trots. Sonen å sin sida har tydligen fått uppleva ett Luciatåg live han. 

Med posten idag kom förresten vårt nya husdjur, ett ME-anpassat sådant. Rumsrent också, I hope. Eftersom den flyttade in hos oss just idag 13 december så får den kanske heta Lussekatten?


En av mina favoritsångerskor fyller 40 år idag, nämligen Amy Lee i Evanescence. Nu är ju sannolikheten att hon läser min blogg ungefär lika stor som att jag kommer att bli basketstjärna men för säkerhets skull så ... Ha den äran!






Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...