lördag, december 11, 2021

Lucka 11.

 

Idag är det tangons dag. Tyvärr är det en dans jag inte hanterar det minsta, så vill ni ta en svängom för att fira dagen får ni be någon annan. Det är också Burkina Fasos nationaldag. Min kunskap om den nationen är ungefär lika begränsad som mina färdigheter inom tangon, men att det ligger i Afrika vet jag. Tror jag. Nej vet jag. 

Daniel och Daniela har namnsdag. Hmm, Daniel hette den förste kille, eller pojke var det väl då, som jag var förälskad i. Det var inte besvarat. Visste ni förresten att ett par hundra svenska kvinnor heter Daniel? Ja alltså det har inget i sig med min barndomsförälskelse att göra, jag ville bara nämna det. På tal om namn så heter ca 400 svenska kvinnor Elva. Undrar om någon heter Tolv ... 

Idag för 110 år sedan gjordes det första dokumenterade besöket på Sydpolen, första besöket av en människa alltså, när Roald Amundsens expedition nådde dit. Amundsen var en norsk upptäcktsresande som bl a var först med att segla genom Nordvästpassagen. Vad Nordvästpassagen är? Ingen aning. Hallå, geografi var mitt sämsta skolämne jämte historia!

Ikväll blir det äntligen lite adventsmys här, helgens andra variant är INTE (än så länge, fingers crossed) inställd. Det blir inte julmat utan en helt annan typ av middag ... men det blir glögg och pepparkaka, klapplek, lekar/tävlingar med julig inspiration, julmusik, julgodis och annat smått & gott ihop med sex fina typer. Jag har sett fram emot detta så mycket, mina sociala behov blir långt ifrån tillgodosedda större delen av tiden men jag njuter desto mer när jag väl får till det. 

På tal om njutning. Idag fyller en av mina favoritrockers tillika en av de i min mening snyggaste männen i världen år. Grattis på 63-årsdagen Nikki Sixx!


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...