lördag, april 04, 2020

Jag förstår att ni undrar.

Är hon i karantän?
Har hon slut på skithuspapper?
Har sonens hemmastudier helt tagit knäcken på henne? Eller honom ...
Är kylskåpet full av hamstrad jäst som nu passerat bäst före-datum?
Är händerna helt raspiga och torra av allt spritande?
Och är vinförrådet helt tomt nu när Tysklandsresorna är out of the question?

Jag kan svara såhär:
Nej. Bara mer socialt distanserad än vanligt.
Långt ifrån.
Nej. Bara halvt.
Icke.
Inte ett dugg.
Bara nästan.

Ingen av oss i familjen har hittills uppvisat några symtom med corona-vibbar, det enda jag för en kort stund var tveksam på visade sig ganska snart handla om allergi. Sonen går ju dock på gymnasiet och förväntas därmed plugga hemifrån sedan några veckor tillbaka, och då han går individuellt program med nerbantad skoldag så är det något flummigt. Men pedagogmorsan har gjort sitt bästa för att grabben ska ägna hyfsat med tid åt de skolämnen det är fokus på för närvarande och har bl a snickrat ihop egna mattetal till honom. Och de flesta dagar har det faktiskt gått rätt bra ... Men nu är det påsklov för grabben. Och för pedagogmorsan 😀. Maken har hittills jobbat som vanligt, och vi får vara glada så länge det kan fortgå. En del av jobbet skulle kunna göras hemifrån men inte merparten så skulle arbetsplatsen behöva stänga ner så blir det kännbart på flera sätt.

Handsprit har vi ingen. Eller jo en halv mini-flaska av nån gel-variant som jag köpt för länge sedan och nån spray som kan användas både på ytor och händer. Skulle någon av oss bli sjuk kan de komma till användning, annars är det tvål och vatten och de allmänna uppmaningarna om hygienen som gäller. Någon hamstring hade inte varit aktuell ens om vi kunnat, d v s hunnit innan allt tog slut. Hamstrat toapapper har vi inte heller gjort, däremot handlade vi båda två ovetandes om varandra hem samtidigt 😁 så vi har varit ganska rika ändå. Nu verkar för övrigt den ruschen ha lagt sig och hyllorna gapar inte lika tomma. Alltid något. Förr eller senare lär vi ju behöva köpa nytt.

Och från handsprit till ... vin. Och faktiskt är det nästan tomt på den fronten. Tanken var en tur över havet efter påsk för att fylla på igen inför mitt 45-årsfirande och inför sommaren, men så blir det ju inte. Men, Systembolaget finns ju 😏. Ett av de få ställen som går bra just nu skulle jag tro.

På tal om påsklov ... Det där med påsken är som många säkert vet inte riktigt min grej, fastän det borde det. Jag menar, för oss kristna är ju påsken högst essentiell. Men jag har liksom aldrig fått till nåt riktigt förhållningssätt till högtiden, och inga direkta traditioner heller utöver sonens äggletande/jakt.

Vad gäller pynt och så, ni vet det där som har absolut inget med Jesu död och uppståndelse att göra utan har annan bakgrund, så har jag heller aldrig lagt ner nåt mycket på det. Men i år slår jag nog personligt rekord. Jag har haft stort behov av att distrahera mig och avleda tankar från jobbiga grejer vilket resulterat i en hel del påskigt både ute och inne. Fotobevis kommer, kanske imorgon. Kanske.


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...