tisdag, augusti 14, 2018

Äntligen är jag igång igen.

Igår kväll, med tunna droppar regn hängandes i luften och med mörkret så smått på intågande, tog jag mig en ordentlig promenad. Den första med någon reda på ett bra tag. Inte gick det i blixtens hastighet direkt, men det är högst sekundärt för närvarande.

Nej det är inte fel på er dator eller telefon, gräset är grönt! En del av det i alla fall. Det var minsann länge sedan jag såg något sådant ...

En stund efter att jag gått klart ville ryggen döda mig, långsamt och plågsamt. Och därefter satte hjärtklappningen in. Men med hjälp av rogivande musik via lurar rakt in i hjärnkontoret kom jag ner i varv och somnade  i hyfsad tid.








Ikväll var det ömsom vin, ömsom vatten ... eller jag menar ömsom sol, ömsom regn under promenaden. Men den, promenaden alltså, blev på grund av jävlar anamma och det stora suget efter att kläcka ett 10-kilometersägg (vi snackar Pokemon då) både längre och något snabbare än gårdagens. Dock med två korta (någon minut) pauser för att battla och raida lite (vi snackar Pokemon här med, ja).

Nu vill ryggen döda mig ännu mer än igår, om det ö h t är möjligt. men hjärtklappning har jag sluppit *ta i trä*.

Både minus och plus kan detekteras här. Minus är att jag har mer ont idag än igår, främst i ryggen men även i benen och överarmarna. Plus är att pulstoppen under dagens promenad var betydligt lägre än under gårdagens.

Just nu känns det som att jag aldrig kommer att kunna gå mer än 100 m i sträck igen, någonsinn i hela mitt liv, men förhoppningsvis blir jag snart överbevisad om motsatsen.



Annars? Hmmm, låt mig tänka ... Jo!! Vi får grilla igen!! Precis som en hel del andra i vårt avlånga land. Vi har dock inte gjort det. Än. Man kan faktiskt klara sig utan, tro't eller ej.

Och så har jag fått brev från Försäkringskassan där de berättar att om jag beviljas sjukersättning från 1 januari så kommer jag få retroaktivt från det datumet men de gör avdrag för den sjukpenning jag fått under tiden. Och eftersom min sjukersättning i så fall kommer att bli lägre än sjukpenningen varit så kommer jag alltså få 0kr retroaktivt. Det tror jag de flesta inser, att man inte får sjukpenning och sjukersättning för samma period, men det är ju bra att de informerar. Och bra att man inte blir återbetalningsskyldig när sjukpenningen varit större än sjukersättningen ... Nog för att motsatsen varit helknas, man kan liksom inte förväntas leva på sjukersättningsnivå (vilket är riktigt knepigt att räkna ut dessutom) från ansökningsdatum i okänd tid utan att kunna få de tilläggsutbetalningar man kan få sen när sjukersättningen är ett faktum (t ex från AFA och i vissa fall bostadstillägg och försäkringspengar t ex). Men, konstigare saker har faktiskt hänt.  I alla fall har jag lite tid på mig att invända mot avdragets storlek (men det är helt i sin ordning) innan de tar slutligt beslut så absolut tidigast månadsskiftet lär jag veta. Och tålamod som verkligen är min starka sida ... INTE!

Ja och så har jag efter idogt letande och svärande över ytterligare en utgift kommit på att jag redan HAR en adapter som låter mig lyssna på musik i lurar via iPhonen samtidigt som jag laddar den. Tur jag kom på det innan jag under stort morrande köpte en ny!


Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...