måndag, april 16, 2018

Nära skjuter ingen hare ...

... men jakt är ju inget jag förespråkar ändå så ... 😊

Jo det är såhär att officiell EFIT-dag var i lördags. Det kom jag på i går morse. Söndag alltså. Men helg som helg! tänkte jag och tog Ett Foto I Timmen igår i stället.

När jag kom på det där med EFITen, en dag för sent alltså, var klockan 8 och då passade det ju bra att ta första fotot. Hey vad pigg jag såg ut, och kände mig!

Klockan 9 åt jag frukost. Proteintoast, Oatly påMackan (typ vegetabliskt alt. till färskost) med vitlök och örter, tomat och örtsalt. Gott gotti gott gott.

Klockan 10 kollade jag läget där ute i världen. Eller egentligen öppnade jag snabbt Aftonbladets app, scrollade tre sekunder, suckade djupt och stängde ner igen. Jag orkar inte ...

Sen kl 11 ställde jag mig för att diska formen efter lördagens lasagne. Den var insatt i diskmaskinen men tar för katten upp halva den, och vi kör maskinen fullt tillräckligt många gånger ändå. Hej handdisk fick det bli. Lite mer utmanande för mig med dåliga händer än för den där vuxne (nåja ...) som har normalt fungerande sådana och som ställde in formen i maskinen kvällen innan, men men ...

Jag har aldrig haft särskilt gröna fingrar och nu är ork och förmåga till trädgårdsarbete ganska begränsat men jag tycker det är kul med små-pill. Så klockan 12 hade jag precis sått lite fröer för förkultivering i ett sånt där minidrivhus. Hänglobelia och tagetes blev det i detta.

Klockan 13 hade jag fyllt på min numera nästan ständiga följeslagare: flaskan med citronvatten. Själva flaskan är rätt sliten ja, det är inte vattnet som är smutsigt.

Kl 14 befann jag mig på bowlinghallen för att kolla på A-lagets match. Vinst? Nej.

Därefter beslöt jag att köra och köpa ett minidrivhus till, jag hade visst ett sådant mindre (alltså färre) än jag trodde. Men först behövde jag vila i bilen en god stund.

Strax före kl 16 hade jag till slut tagit mig en snabbis, kan man säga, på Dollarstore och köpt det jag tänkt köpa. Och lite till ... Men inget godis och inga ljus, ljuslyktor, ljusslingor eller sånt där!

Jag trodde jag fått med mig skaljackan, men icke. Så i stället för att gå en runda i en park så fick jag köra hem och ta en promenad i området i stället. Kl 17 var jag mot slutet av denna, en kort och långsam sak med enda syfte att inte stelna till för mycket i kroppen.

Kl 18 var det middagsdags. Grillat spett med små tomater och marinerade filébitar från Hälsans Kök, bearnaisesås samt morot, lök, paprika och zucchini tillagat i ugn.

Efter middagen var det dags för vila igen. Och jag tror jag sov en halvtimme också.

När jag sen skulle förbereda dagens mat upptäckte jag att majskornen var slut. Så ut i regnet begav jag mig igen kl 20.

Timmen senare var det dags för lite kvällsmål i form av salta jordnötter. Men betoning på lite, det där är en äggkopp.

EFITen avslutades sen med lite Ruzzle. Hjärngympa.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...