torsdag, november 23, 2017

Varierad kost är bra. T o m viktigt.

Det säger i alla fall de som anses besitta någon form av expertis inom området och jag kan nog köpa det till stor del. Och trots att det känns som att hela universum motarbetar mig på den fronten så försöker jag faktiskt äta något sånär okej (notera: försöker) så att kroppen får hyfsade förutsättningar att handskas med sina problem.




Så, idag när jag äter pizza för fjärde gången på 6 dagar så gjorde jag den med bl a färska tomater på och i formen av en... amöba? Till skillnad från t ex den perfekt runda oumph-pizzan jag gjorde i helgen på botten av tortillabröd.

Ja, ni läste rätt: idag. Frukost? Tidig lunch? Väldigt tidig middag? Eller kanske oerhört jättesen sådan? Ingen vet, med min dygnsrytm för närvarande är det mesta möjligt.




Gott är det i alla fall, oavsett vad man kallar det 😉

Jag har förresten ett ostigt tips för den som själv inte äter eller ska bjuda pizza någon som inte äter ost p g a mjölkallergi, etiska skäl eller annan anledning:

Riv Violife for pizza (eller annat vegetabiliskt alternativ till ost, men jag föredrar den där) fint och blanda med lite vegetabiliskt alternativ till grädde. Förslagsvis Oatly iMat "som matlagningsgrädde" (baserad på havre så glutenintoleranta får se upp). Kör i micron en liten stund, bara så att det precis smälter ihop lite, och bred sedan nästan allt över tomatsåsen. Lägg på övriga pålägg och klicka det sista av röran över. Grädda som vanligt. Det blir jättebra! Ja kanske inte för den som inte tycker om smält ost 😉 men för alla oss andra.




Som sagt, variation på maten är viktig. Så imorron ska jag äta pizzabullar 😁.

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...