söndag, december 11, 2016

Lucka tio: Bord och inga visor.

Eller jo, men inte så många...

Vad dillar jag om? Jo jag dillar om vår traditionsenliga julfest, den som oftast ägt rum efter julhelgen men nu landade ett par veckor före. I år med ett rekordstort antal deltagare, 31 st inkl. en bebis. Halvöppen planlösning har sina nackdelar men med många gäster är det ett stort plus. Alla 30 sittande deltagare fick plats i vardagsrummet och golvet i allrum/TV-rum räcker till för en klapplek. Men det märks på oss vuxna att vi blivit äldre, det där med att sitta på golvet är inte helt lätt. Och inte att komma upp därifrån heller 😊.

P g a sjukdom och ren självbevarelsedrift är mitt festfixande ordentligt nertaggat jämfört med förr, mindre detaljplanering och mer "det är enklare såhär". Och framför allt mer delegering till maken som också gillar vår fest och absolut vill fortsätta med den men inte direkt brukar vara den som planerar och har kollen. Men nu var det mest han som gjorde och jag som pekade och visade 😁. Och det verkar som att gästerna har det trevligt ändå så...

I alla fall, jag hade inte tänkt ha något sånghäfte så rubriken på detta blogginlägg var ju given: Bord och inga visor. Men sen beslöt jag att ändå ha det och knåpade ihop ett igår förmiddags. Sen slutade det med att vi bara sjöng hälften av sångerna ändå 😉. Vi var väl upptagna med annat... Äta kanske? Hålla koll på de 12 barnen av varierande vildhetsgrad? Diskutera ungdomsminnen, relationsförvecklingar och i-landsproblem? Dra under-bältet-skämt? Kanske lite av varje?

I lucka 10 ställer jag er en fråga; har ni någon bra festvisa med jultema (eller bara melodi från en julsång) som INTE handlar om intagande av alkoholhaltig dryck? Nubbevisor, ölvisor, vinvisor och andra dryckesvisor finns det gott om men sådana som handlar om festande och skojigheter och god mat och så utan alkoholinslaget är betydligt mer sällsynta, Så, har ni tips så kom med dem!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...