onsdag, december 21, 2016

Lucka 21: skolavslutning, fika och en grann gran.

Skolavslutningsdag betyder granklädningsdag ihop med sonen. Fast den där ihop med sonen-delen har det ärligt talat blivit mindre av från år till år och nu bidrog han inte med en endaste hängd kula. 
Skolavslutningsdag betyder även fika de år detta funkar med jobb o s v, och fika är det å sin sida absolut inga svårigheter att få med sig sonen på. I år bestämde vi först att jag skulle möta upp honom efter avslutningen och fika på sta'n, men jag hade visst glömt bort mitt tandläkarbesök... så vi fick planera om och det blev fika här hemma i stället (efter att jag tvingat i stackar'n en riktig lunch). Det gick bra det också, trots att halva huvudet var bedövat. Eller, det kändes så i alla fall.

Granen ja, den är ju då av plast numera. Jag läste lite bakåt i min blogg och såg att jag redan för flera år sedan skrev att det nog var sista året med riktig gran. Men, det dröjde som sagt tills nu innan jag gav upp. Och jag påminndes också om kruxet med just granallergin, att vanliga mediciner a la antihistamin inte fungerar för att det inte handlar om pollen utan dels om doftämnen som tar sig in alla möjliga vrår och irriterar slemhinnorna och dels om mögelsporer som får feststämning när de kommer in i stugvärmen. Och eftersom jag nu i höst fick konstaterat just mögelallergi så var det nog ett vettigt beslut att köra det säkra före det osäkra.

I lucka 21 får ni alltså Johanssons julgran av årgång 2016. Och trots att den är av plast så blev det ju inte helt jättefult.
Sedd från TV-soffa och hall.

Sedd från kök
Ett tillägg utan annan koppling till ämnet gran förrutom färgen grön (som i vegetarisk), dagens konsumentupplysning: om ni funderar på att köpa Astrid & Apornas "julsk*nka fast utan rumpa" - don't! Just don't!

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...