onsdag, augusti 10, 2016

Skitsnack x 3.

Jag sa ju att fortsättning följer, jag sa bara inte när... Men jag vill ju inte att ni spricker av nyfikenhet så här kommer mer.

När vi såg Zootropolis på bio tidigare i år så visade de trailern för Husdjurens hemliga liv och i synnerhet jag och Simon kände direkt att den måste vi se! Och i onsdags hade den äntligen Sverigepremiär, och detta bland annat i Karlshamn. Så jag bokade in oss där helt enkelt på eftermiddagens föreställning. 

Det visade sig vara bra planerat, för just onsdagen var en blöt dag. Kyligt och regnigt, perfekt bioväder. Och perfekt skräpmatsväder, så vi lät McDonalds laga middagen. 
I alla fall, filmen.., den var rolig :-) Och snyggt gjord. För första gången såg vi dessutom film i 3D, och vid ett par tillfällen blev det nästan så verkligt att man sket på sig. Ja jag sa nästan!

Som en bonus är man skitsnygg i 3D-brillorna....


Torsdagen följde så, vår sista hela dag away from home. På väg upp hade vi passerat skyltar om Barnens Gård utanför Karlskrona, jag kollade upp stället och vi beslöt att åka dit. Även denna dag var det bra planerat vädermässigt för torsdagen var den varmaste dagen under veckan.

Barnens Gård var väl inte riktigt värt priset tycker jag, om man inte har en unge med sig som vill göra precis allt om och om igen i en evighet, men det var trevligt ändå med varierade aktiviteter och miljöer. Avslutningen på vattenlandet var dock dagens höjdpunkt, riktigt skönt. Och sonen imponerade när han utan minsta tvekan ensam gav sig upp och åkte den längsta/högsta vattenrutschkanan Tjurfallet (där man åkte i en badring). Kul! Själv trivdes jag bäst i "Poolfloden", och led inte så hemskt mycket av att tvingas till ett extra varv då jag inte kom av ringen i tid :-D 

I "Dasset" fick man kasta kiss och bajs i bondens toalett. Och när man prickade så kom det pruttljud. Skitkul :D
Den stora labyrinten var Simon kanonbra på att hitta ut ur.
Dagens bästa.
På väg tillbaka till stugan gjorde vi en avstickare till småbåtshamnen där vi försökte förstå oss på relationen mellan Järnaviks skärgård (vi hamnade i ingenstanns när vi följde en skylt med den texten på) och Tjurö. Men semesterhjärnan fixade inte det riktigt, trots stora tavlor med turistinformation.
En mysig liten hamn var det i alla fall.

Kvällens middag blev nästan lyxig ;-) Potatisgratäng på påse gick utmärkt att värma med lite extra grädde på grillen i stormkökets kastrull, och så blev det kotletter resp. quornfiléer och plockgrönsaker.


Jag vet inte hur det gick till men på campingens servering senare på kvällen lyckades sonen trots den rejäla middagen klämma en stor hamburgare.

Jag och maken lade huvudfokus på flytande föda. Han testade bl a en lokal öl, Smugglarhamnens Pilsner, som väl inte var helt jättetokig och jag testade husets vin och avslutade med en Irish Coffee.

Något motvilligt fick det bli hyfsat tidigt sänggående eftersom hemfärd väntade förmiddagen därpå. Den är ni förståss jättespända på, men ni får vänta lite innan den rapporten kommer. Sorry.

Ja ni fann väl alla skitsnacken va?

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...