måndag, september 21, 2015

Men, hur tänkte ni nu?

Det undrar jag ofta. Senast för några timmar sedan. Ang ryktet om att Måns Zelmerlöv ska leda Melodifestivalen nästa år säger t ex en del att Nej nej det ska han verkligen inte för han "behåller inte byxorna på". Jaha, tänkte jag, är ni rädda för nakenchock i TV? Nej det handlar då om att han ska ha varit otrogen. Jomen exakt vad har det med programledarskapet i TV att göra? Och även om vi är överens om att otrohet är fel så är det ju ganska vanligt så skulle alla som varit otrogna uteslutas skulle det nog inte finnas så många hyfsade kandidater att välja mellan. Hur tänkte ni nu?

Eller ang prinsessan Sofias privata lägenhet i Kapstaden som köptes ett halvår före hon gifte in sig i kungafamiljen. Expressen benämner den "lyxlägenhet" vilket är den första saken folk reagerar på. Det kan inte vara nån lyx eftersom den bara kostade 1,3 miljoner. Men alltså, är det helt främmande att saker och ting kostar olika mycket i olika länder? T o m olika städer. Troligen åsyftar de att den är lyxig med Sydafrikanska mått mätt, det spelar ju mindre roll att man bara får en enrummare i centrala Stockholm för den summan, det är ju inte där den ligger. Hur tänkte ni nu? Och i nästa steg kommer kommentarerna om hur många flyktingar hon nu kan ge bostad. Hmm, det är en lägenhet på ca 75 kvm. Motsvarande ca en normalstor 3:a. Hur många flyktingar förväntar ni er att alla andra som har en lägenhet om 3 rum och kök eller mer ska husera? Hur många flyktingar har ni själva boende hos er? Varför är just Sofia skyldig att ge hem åt flyktingar mer än alla andra, och hur stor chans tror ni de skulle ha att få ett bra liv i Sydafrika? Eller glömmer ni att det är där lägenheten finns och inte i Sverige? Hur tänkte ni nu?

Eller varför inte ang U2:s konsert på Globen ikväll som fick ställas in p g a någon form av hotbild mot en person och en misstänkt beväpnad man. Inget nämns ö h t om nationalitet eller bakgrund på varken den misstänkte eller den som hotbilden finns mot. Nyheten hinner ändå knappt släppas förrän de första kommentarerna om vad invandringen ställt till med kommer. Nog för att många smygrassar, eller ickesmygare också för den delen, anstränger sig för att skylla allt negativt på invandringen i allmänhet och nu på sistone flyktingmottagandet i synnerhet men detta var t o m extremt för att vara dem. Man måste ställa frågan: hur sjutton tänkte ni nu?

Å andra sidan, ibland kanske det är skönt att slippa veta hur en del tänker. Det är kanske vad som gör att man ö h t kan sova på nätterna. Ibland...

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...