torsdag, december 04, 2014

Here we go again.

Nytt val på gång. Med samma fokus på SD och invandrarfrågan, en viktig fråga absolut men knappast den enda. Och med samma uttalanden, om och om igen. Som min personliga favorit:
"Så fort man säger något negativt om en person med utländsk bakgrund och så fort man säger något negativt om flyktingpolitiken så kallas man för rasist!".
Eh, nej... Inte alls. Jag och många med mig lyckas både uttala oss negativt om utlandsfödda personers agerande och beteende och inte minst uttala oss negativt om Sveriges flyktingpolitik och sätt att hantera invandringsfrågan UTAN att ses som rasister. Kan det möjligen vara för att vi helt enkelt inte är det, inte ens främlingsfientliga? Till skillnad från andra då. Kan det möjligen vara så att VAD man uttalar för negativt och HUR man uttalar det har avgörande betydelse? Jag skulle tro det...

Jaja, i mångas ögon har SD nu väl befäst det de själva tidigare envist sagt emot, nämligen att de är ett enfrågesparti. Med tanke på att de tänkt sig att fälla alla budgetar, oavsett om de kommit från en alliansregering eller rödgrön sådan, som inte vill som de vill vad gäller invandringen helt oavsett vad övriga delar innehåller. Så när de menar att övriga partier inte kan kompromissa och samarbeta så blir det lite klirr i glashuset.

Vad jag hoppas på inför kommande val är det jag efterfrågade även senast det begav sig: att partierna nu fokuserar på och är tydliga med vad de själva VILL och själva är FÖR i stället för att lägga hela sitt fokus på vad de ogillar med övriga partier och vad de är EMOT. Sluta göra allt till en fråga om för eller emot SD! Låt deras politik tala för sig och låt eran tala för er!

Ja, Batra, Löfven & company läser säkert min blogg så jag riktar mig direkt till dem :-D

Så, ett av få politiska gästspel i min blogg är över... Nu till något helt annat: pepparkakshus. Jag och pepparkakshus är ingen höjdarkombination, kan man säga. Minns ni förra årets bygge?
Inte ens en massa pynt på och runt huset kunde få det att sluta se ut som om stormen Gudrun dragit fram. I år köpte vi därför en färdig byggsats åt lilleman som absolut ville ha ett hus. Hyfsat enkelt va? Nä.... Inte alls. I synnerhet inte som min högerhand inte mår så bra för tillfället. Bl a p g a det vågade jag inte använda smält socker som "klister" för det är svårt nog att undvika brännskador om man har TVÅ funktionsdugliga händer. Så det fick bli kristyr som lim helt enkelt, vilket stelnar/torkar låååååångsamt. Och ja, jag är ju lite smått funktionsnedsatt. Som sagt. Efter ett tag fick jag tillkalla assistans i form av maken. Och till slut fick han ta över helt ;-) Nu påstår han att huset är klart. Jag vågar inte ens titta...

Men kanske kanske kan Simon få pynta sitt hus snart. Om pepparkaksguden vill. Men jag är åtminstone rutinerad och realist, och har därför köpt en byggsats till i reserv :-)

Annars? Inte mycket. En vecka som enda ordinarie pedagog på avdelningen tar ut sin rätt och jag lär slockna tidigt imorron men det har gått fint. Med bästa ungarna och bra vikarier är det svårt att misslyckas ;-)

Hörde ni förresten att tomten inte mår så bra? Han har visst säckat ihop....



Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...