söndag, maj 04, 2014

Sköna maj välkommen...

... men all pollen och annat allergiframkallande kunde du väl lämnat hemma?

Ja nu var det ju ett tag sedan jag skrev här. Det beror inte på att jag inte haft något attt skriva om, utan mer på att tiden och orken inte funnits. Mycket av min tid har gått till att försöka hindra att rasism och främlingsfientlig propaganda får fäste på en community som står mig ganska nära. Tyvärr verkar slaget förlorat, mycket p g a de forumansvarigas flathet. Tro mig, det handlar inte om att t ex invandringspolitiken eller det faktum att personer med vissa ursprung är överrepresenterade när det gäller vissa typer av brott inte får eller bör diskuteras. Tvärtom har jag under alla år på forumet varit en förkämpe för högt till tak och att alla ämnen ska vara tillåtna. Utan det handlar om HUR det diskuteras och vad diskussionerna innehåller. Det handlar om att det nu gått över gränsen, att fördomar görs till sanningar, att inlägg går klart över gränsen för hets mot folkgrupp, att det skrivs nedlåtande stereotypa kommentarer baserat på religion, hudfärg och ursprung, och att detta tillåts fortsätta. Jag undrar dock om samarbetspartners och företag som köpt reklamplats är så pigga på att forumet görs till arena för den typen av propaganda... Ge mig tiden så ska jag se till att uppmärksamma dem på det.

Men livet har rullat på även utanför Internet. På långfredagen var ju jag och Peter på KB för att avnjuta tAKiDA. Och trots en del tekniskt strul så gick jag därifrån tillfredsställd denna gången också :-) Jag har inte läst någon rescension från kvällen men jag antar att den varit negativt skriven i så fall. Rescensenter gillar inte tAKiDA, har aldrig gjort. Men, fansen gillar ju dem och det är trots allt det viktigaste. Eller, allra viktigast: JAG gillar! :-)
















Dagen därpå kom minsann påskharen på besök, och vi utnyttjade helt utan skrupler minderårig arbetskraft!



Påskaftonen gick i övrigt i lugnets och matens tecken. Som förrätt till mousserande vin blev det fyllda krustader. En räkröra till maken och en djurfri till mig. Hur gott som helst! Om jag inte minns fel innehöll min röra majonäs, creme fraiche, dill, citron, rödlök och tångcaviar (godare än det låter). I makens hade jag då grovhackade räkor och valde bort rödlöken och minskade mängden caviar. Och lite garnering då...


Sen blev det lite sill och lax, fyllda/garnerade ägghalvor, gräddfil och gräslök, potatisfrestelse och lite bollar och korv.



Och som dessert en påskkaka som var ätbar och snygg ;-) men aldeles för kompakt och icke-fluffig. Jag är som sagt inget vidare på att baka.

På påskdagen tog vi en tur till Smygehuk för bl a årets första mjukglass. Vi var inte ensamma om den tanken, kan jag berätta ;-) Så jättevarmt var det inte, det blåste ganska kyligt, men det stoppade inte många.
Gott gotti gott gott.

Spännande, och lite läskigt...

Klassiska Smyge-vyer.

Som sagt, lite blåsigt och kyligt. Men vackert.

Vad vi gjorde annandag påsk, förrutom att äta soppa, minns jag inte. Försök att inte bli alltför besvikna. Makens fisk- och skaldjurssoppa gjordes förresten från grunden denna gången, ingen pulver-bas så långt ögat kan nå, och tydligen blev det riktigt bra. Ja slutprodukten smakade jag ju inte, men grunden (grädde + mjölk, grönsaksfond, dill, citron, tomatpuré och peppar har jag för mig) bådade gott.


Yupp. Vitlöksbröd it is. Vad vore soppa utan vitlöksbröd till? 

Så var den påsken över. Valborg? Ja DET är en helt annan historia... 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...