tisdag, oktober 08, 2013

Plötsligt händer det!

Plötsligt händer det att jag loggar in på bloggen på ETT försök. Hoppla... Det har nog inte hänt på flera år, jag glömmer alltid vad jag har för inloggningsuppgifter. Det är väl åldern, eller nå't.

Helgen då? Jodå, den gick... På fredagskvällen när goda vänner var på besök åt jag precis vad jag skulle av maten, åt INGEN kladdkaka och sen bara rostade sojanötter som snacks. Alla tiders.

Lördagen spenderades delvis i Landskrona där jag bl a kollade på en väninnas dotters fotoutställning, och dels hade jag matsäck med mig (smoothie och oststavar) och dels var fika-värdinnan snäll och tänkte på mig lite extra :-) och serverade fruktsallad i stället för onyttigare mer svåremotståndliga grejer. Så jag höll mig till min matsäck.

Och så kvällen då, med spelkväll hos andra goda vänner. Grönsaksdipen högg jag in på med glatt humör ;-) men utöver det slank det bara ner 2 bitar chips och 2 bitar godis i snacksväg. Resten lyckades jag stå emot, trots intag av vin vilket brukar försämra motståndskraften. 

Med andra ord: jag är nöjd med helgen matmässigt! Och på alla andra sätt också... Har ni inte testat att spela Kinect/X-Box så försök få tillfälle till det! Friidrott, täppa igen hål på akvarium, "släde med hinder", forsränning, stoppa massiv attack av bollar och lite allt möjligt var skitkul! Och gav ett rejält träningspass. Samt, som bonus, roliga filmklipp :-D 

Idag har jag varit lite utanför ramarna vad gäller maten, och bl a ersatt en "riktig" måltid med en recoverybar fast det inte alls var en sådan nödsituation samt käkat en helt onödig glass. Övriga måltider var dock bra och jag har hållt mig inom en rimlig kcal-nivå och hyfsad energifördelning. Så gult blir det, det var inte så illa att det blir rött. Men, nu kommer utmaningen att inte fastna i detta utan ta mig upp på spåret igen imorgon.

Och på tal om utmaning så påbörjar jag imorgon min utbildning till sagopedagog. Via 4 tillfällen på 3 dagar vardera under 8 månades tid ska jag utveckla och fördjupa kunskaper om sagans och sagoarbetets utformning, framträdande, möjligheter och pedagogik, samt lära mig mer om att använda sagan som verktyg för att synliggöra och genomföra läroplanens mål. Del 1 börjar alltså imorgon och heter Berättandets magi. 

Nä nu kom sonen hem med mat från McDonalds och doften är inget kul för mig idag när jag redan har svårt att sköta maten, så jag tror jag borstar gaddarna, drar mig undan och kryper ner under täcket.

Jo förresten, vågen visade efter 2 veckor ett minus på drygt 4½ kg. Det får jag väl vara nöjd med.

Tjing! 

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...