lördag, juli 14, 2012

Det är kidsen, och så är det jag.

Ja det är nog vi som är mest exalterade över att ha bärgat ett Hammerfall-plektrum ;-)

Men vi kan ta det från början. Jag skäms nästan för att säga det, men i år begick jag premiär på SommarRock i Svedala. För 500 kr köpte jag mig ett tredagarspass (torsdag, fredag, lördag) på försläppet (ord. pris 550 kr, 350 kr för endagspassen) och tänkte mig se Takida på torsdagen och WASP på fredagen. Men, så ställde WASP in... och jag blev skitsur. Good Luck att hitta en värdig ersättare på så kort tid, liksom. Till slut avslöjades att den framröstade ersättaren var Hammerfall. Och the show was on again. Inte för att de är i WASPs klass, långt ifrån, men det är ett band jag länge velat se.


Jag slog så igår följe med Sandra och Kalle och det började med lyssnande på E-Type på behörigt avstånd. Och han är väl sig lik, typ ;-) Därefter lämnade vi området igen för att äta matsäcken vi hade i bilen. Inget säger Rock n Roll som baguetter, sallad och Pepsi Max. Eller hur?!

När vi väl kom in igen var jag törstig. Fortfarande ;-) Så vi landade på ena serveringen ungefär samtidigt som Amanda Jensen gick på scen en bit därifrån. Och henne är jag svårartat allergisk mot. Ölen och sällskapet räddade mig.







Joddla med Siv spelade sen på den minsta scenen inne i ett tält och det var nog ett stort misstag. De är liksom kultförklarade här nere och väldigt poppis och det blev rätt trångt och stökigt där inne. Ja jag var aldrig där, jag ägnade mig åt snack med bekanta utanför, samt toalettköande och nytt ölinköp, men jag fick rapporter... Vi lämnade i alla fall det området innan Joddla spelat klart för att få bra platser framför stora scenen. Och det fick vi. Vi hade bara 1-2 rader av kids i 12-13årsålder utan övervakande vuxna med sig framför oss (ja det där är en sak för sig, det kändes grymt olämpligt att de inte hade nån förälder eller annan vuxen med sig där framme).


Hur var det då? Jo det var BRA!  Bra blandning av låtar, grymt framträdande med god publikkontakt och lagom ös i publiken. Perfekt väder också, då och då kom svalkande friska vindpustar och emellanåt lite lätt lätt sommarregn. Välbehövligt då folkmassan och pyrotekniken värmde en hel del.

Och som grädde på moset: plektrumet :-D





Simon var i början av dagen lite sur över att inte få följa med, men det gick över när han fick min egna Hammerfall-tröja. I minimal girle-modell ;) Passade honom perfekt.















Min andra tröja var lite i största laget, men den funkade ;-)

Idag mår mina sargade fötter faktiskt bättre än igår, trots att jag gick och stod länge i stövlar som inte var helt fotvänliga. Ny träningsrunda imorgon?? Utan grus i skorna :-D

Takida-rapport följer i senare inlägg. Ja här går tiden baklänges...

Inga kommentarer:

Nr 4 av "5 av varje - Rockiga bidrag i Melodifestivalen och ESC".

 Jag får väl bli klar med detta ämnet nu när vi går in i adventstiden och det snart är jul 😉. Wig Wam bildades i Halden i Norge 2001, men ...